Paikallisuutiset

Kesätöiden hakurumba käyntiin: 16-vuotiaille suunnatussa infoillassa voi tutustua kesätöiden tarjoajiin, tehdä oma CV ja täyttää kesätyöhakemus

Tiina Höylä-Männistö, hautatoimen päällikkö Marianne Bränn Pietarsaaren seudun seurakuntayhtymästä, Etsivä -nuorisotyöntekijät Marco Harju ja Camilla Sjöskog sekä ohjaamokoordinaattori Marina Spets TE-toimistosta kutsuvat nuoria kuulolle kesätöiden infoiltaan.
Tiina Höylä-Männistö, hautatoimen päällikkö Marianne Bränn Pietarsaaren seudun seurakuntayhtymästä, Etsivä -nuorisotyöntekijät Marco Harju ja Camilla Sjöskog sekä ohjaamokoordinaattori Marina Spets TE-toimistosta kutsuvat nuoria kuulolle kesätöiden infoiltaan. Kuva: Emmi Tuomisto

Haluatko tienata rahaa, kysytään kesätöiden infoillasta Tupiksella kertovassa julisteessa. Oman rahan ansaitsemisen lisäksi kesätyö opettaa tekijälleen parhaimmillaan rohkeutta, uusia konkreettisia taitoja ja itsenäistymistäkin.

Näin pohtivat infoiltaan osallistuvat nuorisosihteeri Tiina Höylä-Männistö, hautatoimen päällikkö Marianne Bränn Pietarsaaren seudun seurakuntayhtymästä, Etsivä -nuorisotyöntekijät Marco Harju ja Camilla Sjöskog sekä ohjaamokoordinaattori Marina Spets TE-toimistosta. Tilaisuus pidetään 19. helmikuuta kello 17:30-19:30 Tupakkamakasiinilla.

Infoillassa voi kesätöiden tarjoajiin tutustumisen lisäksi saada apua oman ansioluettelon laatimiseen. Samalla voi täyttää kesätyöhakemuksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Neljättä kertaa järjestettävä infotilaisuus on tällä kertaa suunnattu 16-vuotiaille tai 16 vuotta ennen 1.6.2020 täyttäville nuorille.

– Pietarsaaren kaupunki on yksi suurimmista työllistäjistä. Kaupungin kesätöihin otetaan vain 16-vuotiaita tai vanhempia, minkä vuoksi ajattelimme kohdentaa tilaisuuden sen ikäisille. Ehkä järjestämme myöhemmin vastaavanlaisen illan nuoremmille, 14-15 -vuotiaille, suunnitteleeTiina Höylä-Männistö.

Kaupunki palkkaa kesällä, kesäkuussa ja heinäkuussa, kaikkiaan noin 80 nuorta eri osastoille. Lisäksi yhdistykset ja säätiöt voivat saada kaupungilta rahallista tukea nuorten palkkaamiseksi kesäaikaan. Tukimäärärahat riittävät työllistämään niin ikään noin 80 nuorta.

Hakijoista ei ole pulaa, sillä vuosittain kaupungin kesätyöpaikkaa tavoittelee 300-400 nuorta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työsuhde kestää noin neljä viikkoa ja viikoittainen työaika on 30 tuntia.

Hakemuksen voi lähettää kaupungin verkkosivuilla olevalla verkkolomakkeella viimeistään 21. helmikuuta. Kesätyöpaikan saajat arvotaan maaliskuussa. Kesätyötehtäviin valitaan ensisijaisesti nuoria, joille kaupunki ei ole aikaisemmin tarjonnut kesätöitä.

Seurakuntayhtymä hakee yhteensä noin neljääkymmentä kesätyöntekijää hautausmaille Pietarsaareen, Pedersöreen, Purmolle ja Ähtävälle. Paikkoja voivat hakea vuonna 2003 tai aikaisemmin syntyneet. Hakuaika alkaa 17. helmikuuta ja päättyy 22. maaliskuuta.

– Kesätyökautta käynnistellään toukokuussa ja lopetellaan elo-syyskuussa. Yksi työjakso kestää yleensä viisi viikkoa. Tarjolla on yleistä puutarhatyötä kukkien istutuksista ruohon leikkaukseen, kuvaaMarianne Bränn.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän arvelee, että tänä vuonna hakemuksia tulee noin 300.

– Hakijoiden määrä on tosin ollut vähenemään päin.

– Valinnassa kiinnitetään huomiota mm. mielenkiintoon alaa kohtaan. Paikallisen seurakunnan tai ylipäätään kirkon jäsenyyttä ei edellytetä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä