Paikallisuutiset

Kesän päällystystyöt käyntiin heinäkuussa: Alajepuan ja Lövön väli työn alle kasitiellä

Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen kesän 2023 päällystystyöt käynnistyvät tämänhetkisen tiedon mukaan viikolla 27 eli heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Pohjalaismaakuntien alueella kilpailutettujen urakoiden päällystettävä pituus on reilu 100 kilometriä. Päällystysurakoitsijat ovat Asfalttikallio Oy ja Peab Industri Oy.

Yksi pisimmistä päällystettävistä tieosuuksista on Uudenkaarlepyyn ja Pedersören alueella, valtatie 8:lla. Alajepualta Lövöhön ulottuvan osuuden mitta on 20 kilometriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myöhäisen päällystyksen aloituksen syynä on päällystyskohteille asetetut aikarajoitukset, koska samoissa kohteissa tehdään kuivatuksen parannustöitä. Kuivatustyöt tekee muu kuin päällystysurakoitsija tai heidän aliurakoitsijansa.

Päällystystöiden aikataulut tarkentuvat vielä kesän aikana ja kohteisiin saattaa tulla myös muutoksia.

Asfalttityömaan kohdalla auttaa kärsivällisyys ja nopeusrajoitusten noudattaminen. Kuva: Etelä-Pohjanmaan ely-keskus

Päällystystyömaat aiheuttavat jonkin verran häiriöitä liikenteelle. Vilkkaimmilla maanteillä päällystystyöt pyritään tekemään ruuhka-ajat huomioiden ja yötyönä, ely-keskuksen tiedotteessa kerrotaan.

Tienkäyttäjiltä toivotaan malttia ja tarkkaavaisuutta liikenteessä. Päällystystyömailla on myös jalkaisin työkoneiden ympärillä liikkuvia työntekijöitä, joiden työturvallisuus on erityisesti syytä huomioida.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yksiajorataisilla vilkasliikenteisillä päällystyskohteilla (mm. valta- ja kantatiet) on käytössä saattoauto. Saattoauton avulla työmaan ohittaminen on turvallisempaa ja selkeämpää. Saattoauto myös varmistaa nopeusrajoitusten noudattamisen työkoneiden ja työntekijöiden kohdalla.

Saattoauto noutaa sulkuaidalta autojonot mukaansa ja vetää autojonot työmaan ohi. Työmaan lopussa saattoauto ajaa pois edestä ja päästää autot jatkamaan matkaa. Saattoauton valotaululla annetaan ohjeita autoilijoille.

Työmaiden kohdalla on alennettuja nopeusrajoituksia, joita on noudatettava niin kauan kuin päällystystyömaan liikennemerkit ovat pystyssä.

Fakta

Turvallisesti tietyömaalla

Hidasta vauhtia – näin turvaat omasi ja muiden turvallisuuden

Varaudu poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin

Ole kärsivällinen, ajoittaista jonoutumista ei voida välttää

Ole valmis pysähtymään

Noudata liikennemerkkejä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä