Paikallisuutiset

Kesän kohokohta Jaakon Päivät lähestyy – tavoiteltu kävijämäärä jopa satatuhatta

Koulupuiston lavalla pääsi kuulemaan musiikkia myös viime vuoden Jaakon Päivillä. Kuva: Kristian Sundqvist

Kesä on edennyt huimaa vauhtia, ja ensi viikolla päästään juhlistamaan Pietarsaaren kesän kohokohtaa eli Jaakon Päiviä. Kaupunkifestivaali alkaa sunnuntaina 16. heinäkuuta ja kestää kokonaiset kahdeksan päivää.

Finn Jakobstadin toiminnanjohtaja Tessa Valla on vakuuttunut, että tavoiteltu sadantuhannen festivaalikävijän määrä tulee toteutumaan.

Valla mainitsee tapahtuman herättäneen huomiota sosiaalisessa mediassa, varsinkin TikTok-videopalvelussa, jossa jotkut Jaakon Päivien videot ovat nousseet hyvin suosituiksi, eli niin sanotusti viraaleiksi. Jaakon Päivät onkin työllistänyt paljon nuoria median pariin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ohjelmistossa nähdään paljon uutta, mutta myös paljon vanhaa. Valla kertoo, että Wanhanajan torin vanhanaikaisuuteen on tänä vuonna todellakin panostettu. Torin yhteydessä järjestettävässä huutokaupassa kaupataan Tyynelän Tonttulan antiikkiesineistöä. Tonttulan tonttumuorinakin tunnettu Eija Porkola kertoo, että antiikkitavaroiden perään on jo jonkin aikaa kyselty.

– Erityisesti on oltu kiinnostuneita vanhoista vaatteista, Porkola sanoo.

Vastapainoa vanhoille ja perinteikkäille tapahtumille takaa muun muassa Persauki Motosportin uusiin ja viritettyihin katuautoihin keskittyvä autotapahtuma Cars & Coffee 2.0. Viime vuoden Cars & Coffee oli Persauki Motosportin mukaan menestys. Uutena ohjelmanumerona tänä vuonna on burnout show, siis nuorisoa villitsevää pahamaineista kuminpolttoa.

Mikäli autot eivät innosta, jotakin uutta mukaan tuo myös Folkhälsan, joka kutsuu festivaalivierailijoita tanssimaan terveydelleen. Dans för hälsa keskittyy täydellisen suorituksen sijasta liikeen iloon ja tanssin positiivisiin terveysvaikutuksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tessa Valla arvelee, että tämän vuoden Jaakon Päivien musiikkitarjonta saattaa olla laajempi kuin koskaan ennen. Musiikkia pääsee kuuntelemaan mausta riippuen esimerkiksi musiikkikahvila After Eightissä, pubi Black Sheepissä, Koulupuiston lavalla tai kaupungin kirkoissa.

After Eightissä soittaa muun muassa ruotsalainen Moonica Mac. Kahvila kertoo tarjoavansa loistavien artistien lisäksi hampurilaislounasta läpi viikon.

Varsinkin ulkopaikkakuntalaisille Valla suosittelee Tule tänne! -rekrytointitapahtumaa. Tapahtumassa pääsee kuulemaan alueen työ- ja koulutustarjonnasta sekä paikkakunnalle muuttaneiden kokemuksista. Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian projektipäällikkö Heidi Matinlassi heittää Jaakon Päivien ajaksi haasteen kaikille pietarsaarelaisille:

– Kääritään hihat ylös ja houkutellaan muualla asuvia tuttavia tänne!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ulkopaikkakunnilta pääsee Jaakon Päiville myös julkisilla kulkuneuvoilla, sillä INGSVA liikennöi tapahtumaviikon perjantai- ja lauantai-iltoina Pietarsaareen Munsalasta, Purmosta, Ähtävältä sekä Kruunupyystä.

Tessa Valla kehottaa vielä osallistujia pitämään silmät auki Jaakon Päivien aikana.

– Meillä on luvassa yllätyksiä ja paljon sellaista, jota ei ole kerrottu vielä, Valla paljastaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä