Paikallisuutiset

Kertaalleen suunnitellusta opittiin

Kielikylpykoulun Ristikari-hankkeesta jäi mukaan otettavaa uuteen kouluun.

Lastentarhanopettajaopiston hylätty kiinteistö nököttää tontillaan viimeistä talvea. Purku- ja tontin saneeraustöihin päästäneen kesän tullen.
Lastentarhanopettajaopiston hylätty kiinteistö nököttää tontillaan viimeistä talvea. Purku- ja tontin saneeraustöihin päästäneen kesän tullen. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaari

Uusi Kielikylpykoulu on valmiina ottamaan oppilaat ja henkilökunnan vastaan vuoden 2020 syksyllä, mikäli kaikki sujuu parhaalla mahdollisella aikataululla.

Pietarsaaren kaupunginvaltuusto päätti pari viikkoa sitten yksimielisesti, että koulu rakennetaan lastentarhanopettajaopiston eli BI:n tontille. Samalla valtuusto hyväksyi reilun 3 400 neliömetrin tilaohjelman.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kielikylpykoululle tehtiin valmiit piirustukset Ristikarin vanhaan koulukiinteistöön, joka oli tarkoitus peruskorjata ja laajentaa. Viime marraskuussa hanke käytännössä haudattiin, kun kaupunginhallitus laittoi Ristikari-suunnitelman jäihin talousarviotyön yhteydessä.

"Niin kauan kaivetaan, kunnes on puhdasta. Valtiokin valvoo toimenpidettä." Rune Hagström

Tuolloin suunnitteluun oli käytetty 226 000 euroa. Rahat eivät kuitenkaan menneet täysin harakoille, sanoo Pietarsaaren tekninen johtajaRune Hagström.

– Ristikarin piirustuksista ei voida ottaa mitään mukaan uudisrakennukseen. Laitoimme kuitenkin valtavasti aikaa uusiin oppimisympäristöihin perehtymiseen, ja kaikki se työ tulee hyödyksi. Sitä tietoa ei tarvitse lähteä uudelleen kokoamaan.

Nyt siis jo tiedetään, mitä uuteen Kielikylpykouluun tarvitaan ja tulee. Suunnittelijana jatkaa vaasalainen NAC Arkkitehdit.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talon muoto on vielä piirustuspöydällä. Tässä vaiheessa Hagström ei vielä osaa sanoa, rakennetaanko koulu yhteen kerrokseen vai mahdollisesti kahteen.

– Sen määrittelee myös tontin muoto ja koko.

BI:n rakennusta päästään purkamaan ja tonttia saneeraamaan mahdollisesti kesällä.

– Maanrakennus on järkevintä ja kustannustehokkainta ajoittaa sulan maan aikaan. Ensiksi töille pitää saada kuitenkin määräraha.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tontti on vanhaa kaatopaikan pohjaa, ja se on saneerattava huolella ennen uudisrakentamisen aloittamista.

Rune Hagström pitää hanketta kuitenkin riskittömänä, eikä odota yllätyksiä.

– Se on täysin toteutettavissa. Niin kauan kaivetaan, kunnes on puhdasta. Valtiokin valvoo toimenpidettä ely-keskuksen kautta.

Varsinaiset rakennustyöt voisivat päästä käyntiin ensi vuoden alkupuolella.

Kielikylpykoulun kustannukset Ristikarille toteutettuna arvioitiin viime vuoden lopulla 12,4 miljoonaksi euroksi. Nyt talousarvioon on varattu 11 miljoonaa euroa.

Lopulliset kulut tarkentuvat suunnittelun edetessä, mutta tässä vaiheessa Hagström pitää summaa oikeansuuntaisena.

Pentti Höri

ps@pietarsaarensanomat.fi

Tekninen johtaja

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä