Paikallisuutiset

Kerrostalon asukkaat evakuoitiin tulipalon takia Pietarsaaressa tiistaiyönä – Tulipalo rajoittui yhteen asuntoon: Katso video palopaikalta

Tulipalo syttyi kerrostaloasunnossa Itäkunnaantiellä.
Tulipalo syttyi kerrostaloasunnossa Itäkunnaantiellä. Kuva: Pirkko Högkulla

Pietarsaaressa syttyi tulipalo seitsemänkerroksisen kerrostalon yhdessä asunnossa tiistaiyönä vähän ennen kahta. Pelastuslaitos sammutti palon ja pelasti palavasta huoneistosta yhden henkilön. Palokohde sijaitsee Itäkunnaantiellä.

Tulipalo ei levinnyt muihin asuntoihin. Toistaiseksi tuntematonta syttymissyytä tutkitaan.

Katso video kohteesta:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että tulipalon kohteena ollut asunto on palanut "kohtalaisen pahasti". Asunnon seinät ovat mustana noesta, asunnon ikkuna on mennyt rikki ja irtaimistoa on palanut. Näin siitäkin huolimatta, että tulipalo saatiin kohtalaisen nopeasti hallintaan.

Palomestari kertoi STT:lle, että pelastettu henkilö on loukkaantunut ja toimitettu ensihoidon hoiviin. Tämän vointia ei kommentoitu sen enempää.

Koko kerrostalo evakuoitiin. Rakennuksesta evakuoitiin kaikkiaan noin 30 ihmistä. Asukkaille järjestetään tilapäismajoitusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelastuslaitokselta todetaan, että muiden asuntojen pitäisi olla asumiskelpoisia – evakuointi oli varotoimenpide. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen päivystävä palomestariJussi Noponen arvioi Ylelle, että kerrostalon asukkaat voivat palata päivällä asuntoihinsa, kunhan pelastuslaitos on varmistanut tilojen turvallisuuden.

Tehtävään osallistui viisi pelastusyksikköä, poliisi, ensihoitoyksiköitä ja sosiaalipäivystys.

//9.11. kello 7.00 Päivitetty juttua.

//9.11. kello 7.28 Päivitetty juttua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

//9.11. kello 7.56 Päivitetty juttua.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä