Paikallisuutiset

Kenneth Holmgård: "Kehityshalukkuus on aina ollut energialähteeni"

Kenneth Holmgård on töissä HR-päällikkönä Prevexillä. Hän saa energiaa kehityshalukkuudesta.
Kenneth Holmgård on töissä HR-päällikkönä Prevexillä. Hän saa energiaa kehityshalukkuudesta. Kuva: Yksityinen

Kuka olet?

Olen 52-vuotias pietarsaarelainen. Lapsuudessa asuin Kaskiniemessä. Isä oli kanttori, äiti seurakunnan palkanlaskija ja mummi asui ullakollamme - lapsuudessa oli aina jotain tekemistä. Jos ei muuta niin olin aina valmis kiusaamaan veljeäni.

Opiskelin markkinointia Vaasassa (Svenska Handelshögskolan) ja organisaatiopsykologiaa Uumajan Universtitetissa vaihto-oppilaana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olen naimisissa Minnan (s. Widjeskog) kanssa. Perheeseen kuuluu kolme lasta, jotka ovat aikuisia ja muuttaneet pesästä, Trixie-koira ja lainakoira Dundee. Asumme Kivilösissä, työskentelen HR päällikkönä Prevexillä, vaimo on lastensuojelutehtävissä.

Mistä sinut tunnetaan?

Olin pankkialalla lähes 20 vuotta. Olin mukana kun Aktia perustettiin Pietarsaaressa. Olen tehnyt vapaaehtoista työtä Pietarsaaren Vanhustenystävien parissa. Viime vuosina olen työskennellyt henkilöstökysymyksien parissa.

Mistä ei tunneta?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lukion jälkeen olin ihan varma, että minusta tulee ruotsalainen. Muutin Tukholmaan, mutta nämä sinivalkoiset raidat ihon alla ovat liian vahvoja - muutin takaisin 7 viikkoa myöhemmin.

Oletko toiminut/toimitko jossain poliittisessa puolueessa?

Kyllä, valtuuston jäsenä (RKP) 2013-2016.

Miksi haluat Pietarsaaren kaupunginjohtajaksi?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olen varma, että Pietarsaari on mainettaan parempi. Voimme kasvaa ja vetovoimaamme vahvistuu jos onnistumme saamaan kaikki hyvät ideat ja halukkuutta kasaan. Juuri kehityshalukkuus on aina ollut energialähteeni. Haluaisin olla mukana rakentamassa tulevaisuutta kaupungissamme.

Mitkä olisivat vahvuutesi Pietarsaaren kaupunginjohtajana?

Olen tehnyt yhteistyötä yritysten kanssa alueellamme pankin, eläkeyhtiön ja työterveysyhdistyksen kautta. Voisin toimia paikallisyritysten äänenä kaupungintalossa. Samalla tiedän, että henkilöstö on aina yrityksen tärkein voimavara - sama sääntö toimii myös kaupungin toiminnassa.

Mikä on visiosi Pietarsaaresta viiden vuoden päästä?

Olemme taas yli 20 000 henkeä. Suunnitteluosasto on tehnyt mahtavaa työtä, uusia työpaikkoja on syntynyt ja muuttovirta on kääntynyt takaisin. Toivon, että hyvän kehityksen tuloksena voidaan alentaa veroprosenttia.

Miten hillitsisit väestökatoa Pietarsaaressa - asukasluku on jatkanut alenemistaan viimeiset vuodet?

Uskon, että Ebba Kiinteistön satsaus uusrakennuspuolella on valttikortti tulevaisuudessa. Viime vuosina on tehty paljon hyvää - kielikylpykoulu, Alman päiväkoti, Koivurinteen remontti jne.

Uskon, että Pietarsaaren maine on paranemassa. On tärkeää, että pystyisimme keskustella nuorisomme kanssa niin, että voimme saada tulevaisuuden toivomukset kasaan jo nyt.

Kuinka hyvin puhut suomea?

Olen niin kiitollinen kun kollegani Pirjo Aktiassa sanoi yhtenä aamua minulle "Tästä lähtien puhutaan pelkästään suomea". Nykyisin puhun suomea joka päivä.

Ottaisitko koronarokotteen?

Totta kai. Elämä on niin tärkeää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä