Keittiötekniikka, joka auttaa sinua säästämään aikaa

Kuva:

MAINOS - HOBBYHALL -

 

Erilaiset keittiötekniikkalaitteet säästävät aikaamme ja ennen kaikkea tekevät ruoanvalmistuksesta paljon helpomman. Voisitko kuvitella, että sinun pitäisi vatkata valkuaisvaahtoa ilman mikseriä? Tai keittää vettä kattilassa liedellä? Esitämme tärkeimmät keittiölaitteet, joita tarvitset säästääksesi kotona aikaa.

 

1. Vedenkeitin 

Veden keittäminen vie suhteellisen kauan aikaa, sillä veden lämpökapasiteetti on hyvin suuri. Vedenkeitin antaa mahdollisuuden keittää vettä paljon nopeammin – niin saat valmistaa teetä tai keittää vettä ruoanvalmistusta varten. Tästä keittiön koneesta on paljon hyötyä.

Vedenkeittokannuja on hyvin erityylisiä ja myös -kokoisia: on mahdollista hankkia pienempi vedenkeitin, mutta myös isompi, joka on tavallisesti tilavuudeltaan noin yhden litran vetoinen. Samoin on olemassa erilaisia tyylejä, joista valita. Siten jokainen löytää varmasti itselleen mieleisen vedenkeittimen, joka sopii omaan keittiön.

 

2. Sähkögrilli 

Grillauskauden ei pidä rajoittua vain lämpimiin säihin.Sähkögrilli sopii myös sisäoloissa käytettäväksi. Ei tarvitse huolehtia hiilistä eikä kaasusta. Sähkögrillin voi helposti kytkeä päälle. Hieman valmistelutyötä, niin mielikuvitus antaa mahdollisuuden valmistaa hyvinkin erilaisia ruokia.

Sähkögrillistä on tullut yhä suositumpi, ja nykyisin tunnetuimpia sähkögrillien tuotemerkkejä ovat Tefal, Sencor, Bomann, Blaupunkt ja monet muut.

3. Kahvikone

 

Ensimmäinen asia, jota aamulla herätessäsi haluat, on varmasti kahvi. Pää unisena kukaan ei jaksa alkaa keittää kahvia liedellä, ja siksi erilaisista kahvikoneista onkin tullut suosittuja, niin suodatinkahvikoneista kuin espressokoneistakin. Riippuen siitä, minkä tyyppistä kahvia suosit, voit valita kaupasta suosikkikoneesi, joka helpottaa kahvin valmistamista jokaisena aamuna. Muista valita myössopiva kahvipöytä.

Kahvikoneen tyypistä ja toiminnoista muodostuu myös tuotteen lopullinen hinta. Kahvikoneen voi hankkia jo parista kymmenestä eurosta alkaen, mutta myös jopa tuhannella eurolla. Kahvikone on kahvin ystäville suurenmoinenlahja, sillä sopivan koneen voit valita juuri oman lahjabudjettisi rajoissa, ja kyseessä on erittäin käytännöllinen laite. 

4. Tehosekoihin 

Tehosekoitin on keittiössäsi hyvin yleiskäyttöinen apulainen: sillä voi raastaa, viipaloida, sekoittaa, vaahdottaa ja valmistaa esimerkiksi raikastavat smoothiet. Tehosekoittimien, kuten muidenkin kodinkoneiden valikoima on varsin suuri, ja voit valita juuri sopivin toiminnoin varustetun tehosekoittimen. Jos et ole kovin suuri smoothien ystävä, voit valita myös tehosekoittimen, jossa blenderitoimintoa ei ole. Sama koskee muitakin toimintoja.

 

Erittäin käytännöllinen toiminto on taikinansekoitusmahdollisuus – mikäli rakastat leipomista, se tekee elämäsi monin kerroin helpommaksi ja leivonnaisten valmistamisen nopeammaksi.

 

5. Sähköliesi ja uuni

Ilman sitä ei tulla keittiössä toimeen. Sähköliesi ja -uuni helpottavat ruoanvalmistusta, ja nykyisin voi suorastaan sanoa, että ilman niitä ei keittiössä voi oikeastaan tehdä mitään. Enää ei voi kuvitellakaan, että ruoan valmistamiseksi pitäisi sytyttää uuniin tuli. Sähköliedellä ruoan valmistaminen on erittäin mukava ja nopea tapa, joka auttaa säästämään arvokasta aikaamme.

6. Astianpesukone

Kaikki ne ruokailuastiat, jotka useiden aterioiden jälkeen kertyy, tulee myös pestä. Astianpesu on monille yksi kaikkein ikävimmistä töistä: ensinnäkin se vie aikaa, se on hieman likaista ja se kuluttaa paljon vettä. Astianpesukoneen käyttäminen auttaa säästämään vedenkulutusta jopa 70 % käsin pesuun verrattuna. Astianpesukone on hyvä sekä meille itsellemme, meidän lompakollemme että myös luonnolle. Suosi tuotemerkkejä, jotka välittävät samoista arvoista kuin sinä itse.

 

Varmasti on muitakin kodinkoneita, joita joku tarvitsee keittiössä ehdottomasti, kuten jääkaappi. Meidän edellä esittämämme kuuluvat yleisimpiin ja eniten käytettyihin kodinkoneisiin, jotka todennäköisesti ovat kaikissa talouksissa.