Urheilu

Kaustisella katse jo vuoden 2023 maakuntaviestissä – Latupohjia on kunnostettu Kallion alueella, hiihtosiltoja ja urheilukentän katsomoa rakennettu

Petri Känsälä ja Asko Huntus kertovat, että vuoden 2023 maakuntaviestin valmistelut ovat Kaustisella jo hyvässä vauhdissa. Latupohjia ja hiihtosiltoja on kunnostettu. Taustalla näkyy myös kisaa varten tehty tykkilumikasa.
Petri Känsälä ja Asko Huntus kertovat, että vuoden 2023 maakuntaviestin valmistelut ovat Kaustisella jo hyvässä vauhdissa. Latupohjia ja hiihtosiltoja on kunnostettu. Taustalla näkyy myös kisaa varten tehty tykkilumikasa. Kuva: Maija Ahonen

Sievin jälkeen Keski-Pohjanmaan maakuntaviestiä isännöi Kaustinen, joka järjestää kisat loppiaisena 2023.

Kaustinen on isännöinyt maakuntaviestiä kolme kertaa aiemminkin, viimeksi vuonna 1999. Myös tällä kertaa kisakeskuksena toimii urheilutalo, jonka vierestä lähtee Kallion alueen latuverkosto.

Kaustisen kunta ja Kaustisen Pohjan-Veikot ovat solmineet yhteistyösopimuksen kisajärjestelyistä. Kunta vastaa maakuntaviestin virallisena järjestäjänä tapahtuman puitteista. Urheiluseura puolestaan huolehtii siitä, että kisajärjestelyihin löytyy riittävästi tekeviä käsiä sekä ennakkoon että varsinaisena tapahtumapäivänä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaustisella on maakuntaviestiä varten kunnostettu latupohjia yhteensä 3,75 kilometrin matkalta ja samalla myös uraa on levennetty kuuteen metriin. Suurimmat maansiirtotyöt on tehty Kallion alueella kuluneen vuoden aikana. Ensi vuonna latu-ura saa vielä uuden pinnan.

Kunnostettu lenkki kiertää Pauanteelle saakka ja laskee sieltä valtatie 13:n varteen.

– Se, millaisia osuuksia kunnostetuista laduista Kaustisen maakuntaviestissä hiihdetään, selviää tulevan vuoden aikana, kertoo Kaustisen Pohjan-Veikkojen hiihtojaoston puheenjohtajaPetri Känsälä, joka on mukana myös Kaustisen maakuntaviestin kilpailutoimikunnassa.

Maakuntaviestiä varten Kaustisella on korjattu myös kolme hiihtosiltaa ja sekä urheilukentän katsomo. Nikkarointia vaativiin töihin urheiluseura on saanut talkooapua Eläkeliiton paikallisyhdistyksen aktiiveista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaustisella on aloitettu hyvissä ajoin valmistaa myös tykkilunta varastoon, jotta maakuntaviestin järjestäminen ei jää lumenpuutteesta kiinni. Ensimmäiset lumet tykitettiin säilöön viime vuonna, ja työtä on jatkettu tänä talvena.

– Lumi säilöttiin kesän ajaksi entisen hyppyrimäen monttuun, johon se peiteltiin sahanpurun alle. Lisää tehdään tänä talvena, niin ikään Kaustisen viestin kilpailutoimikuntaan kuuluvaAsko Huntus kertoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä