Paikallisuutiset

Kaupunkikehitystä pohditaan yleisötapahtumassa – samalla puhutaan peliteollisuuden tarjoamista mahdollisuuksista Pietarsaaren seudulle

Pelaaminen kasvattaa suosiotaan. Olisiko peliteollisuudella jotain yhteistä Pietarsaaren seudun kanssa, pohditaan ensi torstaina.
Pelaaminen kasvattaa suosiotaan. Olisiko peliteollisuudella jotain yhteistä Pietarsaaren seudun kanssa, pohditaan ensi torstaina. Kuva: Arkisto / Sini Sulkakoski

Pietarsaari

Ammattikorkeakoulu Novian tutkimus- ja kehittämisosasto ja Pietarsaaren kaupunki järjestävät 7. marraskuuta yhteisen tapahtuman Campus Allegrossa Pietarsaaressa.

Yhteisenä tekijänä on kiinnostus Pietarsaaren ja seudun tulevaisuuteen, vuoropuheluun sekä yhteistyön ja uusien, innovatiivisten ratkaisujen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Yhtenä teemana on peliteollisuus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Klo 12–16 Pietarsaaren kaupunki järjestää aulassa Pietarsaaren keskustan kehittämistä koskevan workshopin. Klo 13–15 ammattikorkeakoulu Novia järjestää Schaumansalissa seutukehitysseminaarin, jonka aiheena ovat peliteollisuuden myönteiset vaikutukset yhteiskuntaan.

– Pietarsaaren keskustan kehittäminen on kaikkien edun mukaista, ja haluamme saada mahdollisimman monet mukaan siihen. Tämä on yksi useista workshopeista, joita kaupunki aikoo järjestää. Haluamme kuulla ja kerätä Campuksessa päivän aikana käyvien näkemyksiä tarjoamalla informatiivisen, monipuolisen ja leikkisän workshopin, sanoo asemakaava-arkkitehtiSören Öhberg kaupungin tiedotteessa.

Seminaariin osallistuvat Michael Stenmark, Project Manager – Goodbye Kansas Labs, Linn-Marie Edlund, peliteollisuuden tasa-arvoasiantuntija (Goodbye Kansas Labs) ja Tobias Björkskog, QvarkCon-tapahtuman projektijohtaja ja järjestäjä.

Ammattikorkeakoulu Novian koulutusvastaava ja seminaarin moderaattorina toimivaEmma Westerlund siteeraa Stenmarkia, joka kutsuu peliteollisuutta maailman suurimmaksi mediateollisuuden alaksi, suuremmaksi kuin elokuva ja musiikki yhteensä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Seudut joilla on pelialan klustereita, ovat hyvässä kasvussa. Peliteollisuudessa on siis kyse paljon muustakin kuin siitä, mihin se tavallisesti yhdistetään. Kyse on verotuloista, kehityksestä, lahjakkuuksien houkuttelusta ja kasvattamisesta, seudun vetovoimaisuuden parantamisesta, kiinnostavien kumppanuuksien luomisesta ja myönteisistä oheisvaikutuksista ympäröivään yhteiskuntaan. Muiden seutujen inspiroivien esimerkkien avulla haluamme herätellä keskustelua siitä, miten Pietarsaaren seutua voitaisiin kehittää peliteollisuuden kautta, Westerlund sanoo.

Tapahtuma järjestetään Campus Allegrossa 7.–9.11. pidettävän QvarkConin yhteydessä. QvarkCon on toistuva pelitapahtuma, johon on muun muassa kutsuttu peliteollisuuden asiantuntijoita kertomaan käyttäjäystävällisyydestä.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Se on suunnattu erityisesti Pietarsaaren seudun päättäjille, seutukehittäjille, elinkeinoelämän edustajille, paikallisille yrittäjille, kiinteistönomistajille, yhdistyksille ja oppilaitoksille. Myös yläkoulujen ja lukioiden oppilaat kutsutaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä