Paikallisuutiset

Katutyöt seuraavat toisiaan – Pietarsaaressa käytössä useita kiertoteitä

Tuorein työmaa on avattu Jaakonkadulle Pietarsaaressa. Liikenne ohjataan muille kaduille. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaressa on tällä hetkellä meneillään useita kadunrakennustöitä, jotka autoilijoiden on ohitettava kiertoteitä pitkin.

Pietarsaaren Veden toimeksiannosta Sundström Ab Oy suorittaa asfaltointia Jaakonkadulla, Itäväylällä sekä osassa Kauppiaankatua. Työ valmistuu toukokuun lopussa.

Jaakonkatu / Itäväylä on suljettu liikenteeltä välillä Puutarhakatu – Asematie. Liikenne ohjataan Puutarhakadun, Choraeuksenkadun ja Asematien kautta. Liikenne linja-autoasemalle järjestyy Jaakonkadulta etelänsuuntaiselta kaistalta jomman kumman liittymän kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiertoliittymän rakentaminen risteyksessä Luutavuorenkatu-Jaakonkatu jatkuu. Risteys on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä. Kevyt liikenne ohjataan työmaan ohi merkittyä reittiä pitkin.

Luutavuorenkadun läpikulkuliikenne järjestetään Ristikarintien ja Koulukadun kautta. Työn odotetaan valmistuvan kesäkuun aikana.

Yksisuuntaisten pyörä- ja kävelyteiden rakentaminen Pietarinpuistikolle jatkuu.

Valtaosa pohjoisen suuntaan kulkevasta ajokaistasta on suunniteltu päällystettäväksi touko- ja kesäkuun aikana. Puistikko avataan liikenteelle sitä mukaa kun asfaltointityöt valmistuvat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Läpikulkuliikenteelle suositellaan reittiä, joka kulkee Rantatietä tai Länsiväylä-Itäväylä-Pietarintie-Itäinen rengastie-Pohjanlahdentie tai Kolpintien-Pohjantien kautta.

Hankkeen arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan 31.10.2024 mennessä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä