Paikallisuutiset

Katarina Donning: ”Vahvuuteni on strategia ja kokonaiskuvan saaminen”

Katarina Donning on toiminut kunnanjohtajana Ahvenanmaalla ja on nyt julkisessa yhtiössä töissä. Vapaa-ajallaan hän viihtyy mm. saarihuvilalla Maarianhaminan ulkopuolella.
Katarina Donning on toiminut kunnanjohtajana Ahvenanmaalla ja on nyt julkisessa yhtiössä töissä. Vapaa-ajallaan hän viihtyy mm. saarihuvilalla Maarianhaminan ulkopuolella. Kuva: Yksityinen

Kuka olet?

Olen syntynyt Pietarsaaressa ja kävin koulua täällä. Pääsin ylioppilaaksi 1988 Jakobstads Gymnasiumista ja asuin Skutnäsissä, kesähuvila oli Bredskärissä. Perheeni, suku ja ystävät asuvat vielä kaupungissa. Käyn pari kertaa vuodessa Pietarsaaressa tervehtimässä heitä.

Mistä sinut tunnetaan?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olen asunut Ahvenanmaalla viimeiset 30 vuotta, mutta ehkä minut tunnetaan urheilusta, pelasin lentopalloa Jeppis-Volleyssa ja voimistelin JKG:ssa. Olin myös ahkera partiolainen, Jakobstads Sjöscouterissa mm.

Mistä ei tunneta?

Olen vieläkin ahkera urheiluelämässä, mutta ehkä enemmän eri hallituksissa.

Oletko toiminut/toimitko jossain poliittisessa puolueessa?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

En.

Miksi haluat Pietarsaaren kaupunginjohtajaksi?

Olen ollut kunnanjohtaja Ahvenanmaalla ja olen nyt julkisessa yhtiössä töissä. Julkinen ala on kiinnostava monella tavalla. Ehkä minua houkuttaa sen, miten hyvää palvelua voi välittää tehokkaasti ja miten priorisoida eri tavoitteiden välillä.

Mitkä olisivat vahvuutesi Pietarsaaren kaupunginjohtajana?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olen ollut johtotehtävissä aika monta vuotta ja johtanut muutoksia eri organisaatiossa. Organisaatiossa on aina hyvää tietoa ja ihmisiä, jotka ovat alansa asiantuntijoita. Vahvuuteni on strategia ja kokonaiskuvan saaminen. Taloudelliset kysymykset ovat tärkeitä ja tuttuja minulle.

Mikä on visiosi Pietarsaaresta viiden vuoden päästä?

Elävä kaupunki missä hyödynnetään hyvää yhteistyötä muiden kanssa. Taloudellinen tilanne tulee olemaan haastava ja kehitetty yhteistyö muiden organisaatioiden kanssa on edellytys, jos palvelutaso halutaan säilyttää. Tämä sanottu ilman täydellistä kuvaa nykytilanteesta, mutta silti jonkin verran tietoa kuntien nykypäivän haasteista omaavana.

Miten hillitsisit väestökatoa Pietarsaaressa - asukasluku on jatkanut alenemistaan viimeiset vuodet?

Työpaikat ovat avain - ja monipuolinen liiketoiminta.

Kuinka hyvin puhut suomea?

Opin suomea koulussa ja olen käyttänyt sitä töissä, viimeiset 6 vuotta ei säännöllisesti. Kielen säilyttämiseksi luen aina välillä suomalaisia kirjoja, katson uutisia ja tilaan Hesaria.

Ottaisitko koronarokotteen?

Kyllä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä