Paikallisuutiset

Kasmir ja Joel Sundkvist esiintyvät nuorisokonsertissa – nuorten järjestämä tapahtuma on osa Pietarsaaren juhlavuotta

Pietarsaari viettää edelleen 370-vuotisjuhlavuottaan. Nuorisovaltuusto tarttui toimeen saadakseen myös nuorille ohjelmaa juhlavuoden merkeissä.

– Artistit Kasmir ja Joel Sundkvist esiintyvät perjantaina 28. lokakuuta Schauman-salissa. Jotta nuoria saataisiin houkuteltua paikalle, alle 20-vuotiaille lipun hinta on viisi euroa, sitä vanhemmille 15 euroa, Pietarsaaren nuorisovaltuuston puheenjohtajaElvira Nyrönen kertoo.

– Halusimme myös paikallisen esiintyjän, ja päädyimme Joeliin. Toivottavasti tämän konkreettisen tapahtuman myötä myös teemme nuorisovaltuuston toimintaa tunnetummaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

NuorisopalvelupäällikköTiina Höylä-Männistö toivoo myös, että nuoret samalla löytäisivät tiensä myös kaupungin ykköskonserttipaikkaan eli Schauman-saliin, joka ei monelle heistä välttämättä ole vielä tuttu.

Joel Sundkvist on Ähtävältä kotoisin oleva 22-vuotias laulaja ja lauluntekijä, jonka kappale "Drunk and underage" rankattiin vuoden 2021 parhaaksi suomenruotsalaiseksi biisiksi. Hänen kappaleensa ovat soineet radiokanavilla ja eri spotify-listoilla.

Hänen musiikkiaan voi luonnehtia folk- ja countrymausteiseksi popiksi. Joel Sundkvistilta on tulossa esikois-EP ensi vuoden puolella.

– Esitän konsertissa omien laulujeni lisäksi tyyliin sopivia covereita muilta artisteilta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kasmir ei suomalaista pop-skeneä tunteville juuri esittelyjä kaipaa. Vuoden 2014 hitistä "Vadelmavene" alkanut solistiura on tehnyt hänet suurelle yleisölle tutuksi. Kasmir on niin ikään lauluntekijä ja kirjoittanut musiikkia useille muillekin suomalaisartisteille.

Sundkvist ja Kasmir esiintyvät kumpikin omalla setillään. Klo 19 alkavassa konsertissa on tauko. Tapahtuma on kaksikielinen.

Nuorisotoimi käynnistää lähiaikoina "Mobiilisti Pietarsaaren seudulla" -projektin, joka on tavallaan jatkoa aiemmin nähdylle jalkautumiselle nuorten pariin sinne, missä he viettävät aikaansa.

Kaupunki on hankkinut vanhempaa mallia olevan matkailuauton, jota varustetaan ja somistetaan parhaillaan. Aluehallintoviraston avustuksella palkataan kaksi työntekijää, jotka liikkuvat myös iltaisin ja viikonloppuisin nuorten suosimissa paikoissa Pietarsaaren, Pedersören, Uudenkaarlepyyn ja Luodon alueilla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä