Paikallisuutiset

Käräjäoikeus tuomitsi 40-vuotiaan pietarsaarelaismiehen kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä

Pohjanmaan käräjäoikeus antoi torstaina tuomionsa oikeudenkäynnistä, joka järjestettiin Pietarsaaressa kaksi viikkoa sitten.
Pohjanmaan käräjäoikeus antoi torstaina tuomionsa oikeudenkäynnistä, joka järjestettiin Pietarsaaressa kaksi viikkoa sitten. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaarelainen mies tuomittiin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen. Syyttäjä haki tuomiota tapon yrityksestä, mutta Pohjanmaan käräjäoikeus päätyi astetta lievempään tuomioon, törkeään pahoinpitelyyn.

Kaksi viikkoa sitten käydyssä oikeudenkäynnissä oli kiistatonta, että 40-vuotias Tommy Tommer oli lyönyt uhria rautalapiolla viime juhannuksena Karhusaaren kaupunginosassa Pietarsaaressa.

Asiassa oli kyse lähinnä siitä, että oliko Tommer tahallaan yrittänyt tappaa uhrinsa vai oliko tilanteessa kysymys niin kutsutusta tehokkaasta katumisesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuomion mukaan Tommer osoitti toiminnallaan tehokasta katumusta, kun hän oli heti pahoinpitelyn jälkeen elvyttänyt maassa makaavaa uhria painelemalla häntä rintakehään.

Päähän kohdistuneita lyöntejä oli useita. Oikeus toteaa, että Tommerin on täytynyt ymmärtää, että teon todennäköisenä seurauksena oli uhrin kuolema. Uhria hoidettiin teho-osastolla kolmen viikon ajan ja hänelle jäi hyvin vakavat vammat.

Tommer joutuu maksamaan yhteensä 26 000 euroa korvauksia fyysisistä ja henkisistä kärsimyksistä, sekä sairaalamaksuja ja hoitokustannuksia noin 2 700 euron arvosta.

Lue juttu oikeudenkäynnistä:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaarelaista miestä syytetään tapon yrityksestä – päästettiin vapaaksi odottamaan käräjäoikeuden tuomiota.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä