Paikallisuutiset

Käräjäoikeuden istuntopaikka säilyy sittenkin Pietarsaaressa

Jos Pietarsaaren istuntopaikka olisi lakkautettu, olisi Pohjanmaan käräjäoikeudella ollut istuntopaikat vain Vaasassa ja Kokkolassa. Kuva Kokkolasta. Kuva: Tapio Lehtinen

Lokakuussa kerrottiin, että tuomioistuinvirasto valmisteli Pohjanmaan käräjäoikeuden Pietarsaaren istuntopaikan lakkauttamista. Esitys istuntopaikan lakkauttamisesta ei sittenkään edennyt, virastosta tiedotetaan nyt.

Pietarsaari oli lakkautuslistalla, koska istuntopaikan lakkauttamisesta oli ollut puhetta jo aiemmin, ja toimitilan nykyinen vuokrasopimus loppuu helmikuussa 2026.

Lakkauttamassa ollaan näillä näkymin käräjäoikeuksien istuntopaikat Salossa, Kauhavalla ja Utsjoella. Viraston esitys perustuu käräjäoikeuksien omiin aloitteisiin. Asetusehdotus on nyt lausunnolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mainituissa istuntopaikoissa istuntoja joko ei ole järjestetty lainkaan tai niitä on ollut erittäin vähän. Pietarsaaren istuntopaikalla on sen sijaan ollut vuosittain noin sata istuntopäivää. Pietarsaaren istuntopaikan lakkauttaminen olisi vaatinut uuden istuntosalin saamista Kokkolaan, missä tilat eivät olisi muuten riittäneet.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä