Paikallisuutiset

Kantatie 63:n suuntausta suunnitellaan –  "Ennen kuin kuokka lyödään maahan, on vielä paljon pohdittavaa"

Pääsuunnitteluselvityksenä määritetään maastokäytävä ja toimenpiteet, joilla mutkaisen ja kyliä halkovan päätien laatutasoa nostetaan.

Karttakuva suunnitellusta tielinjasta Evijärven Inasta Kaustisen keskustaan.
Karttakuva suunnitellusta tielinjasta Evijärven Inasta Kaustisen keskustaan. Kuva: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Viime kesänä kantatie 63 sai uutta päällystettä Evijärven Inan ja Kaustisen keskustan välillä. Nyt Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus käynnistää 12 kilometriä pitkän kantatiejakson pääsuuntaselvityksen. Tie kulkee Evijärven, Kruunupyyn ja Kaustisen kuntien alueella.

– Ei tätä voi lähivuosina kuitenkaan tehdä. On tehtävä ajantasainen suunnitelma ja kun on suunnitelma, voidaan saada rahoitus, kertoo johtava liikennejärjestelmäasiantuntijaTimo Liljamo Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Ei siis ihan lähivuosina? Ei, vastaa Liljamo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos jotain pitäisi heittää, niin optimaallinnenkin tapaus on viisi vuotta. Kyse on pitkästä pätkästä ja kantatiestä. Se vaatii suunnitelmia, sanoo Liljamo.

Pääsuuntaselvityksen tavoitteena on määrittää maastokäytävä ja toimenpiteet, joilla mutkaisen ja kyliä halkovan päätien laatutasoa nostetaan vastaamaan jo parannettuja etelä- ja pohjoispuolisia kantatiejaksoja. Erityisesti halutaan parantaa tien liikenneturvallisuutta sekä tavara- ja henkilöliikenteen sujuvuutta, ennustettavuutta ja matka-aikaa.

Työn ohjaavaan hankeryhmään on kutsuttu alueen kolmen kunnan ja kolmen maakuntaliiton edustajat. Etäyleisötilaisuus suunnitelmille järjestetään näillä näkymin huhtikuussa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä