Paikallisuutiset

Kamariorkesteri kyläilee Luodossa - yläkoulun aulassa soivat niin Mozart kuin Tauro

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri esittää Luodon konsertissa mm. Erna Tauron Syyslaulun jousiorkesteriversiona.
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri esittää Luodon konsertissa mm. Erna Tauron Syyslaulun jousiorkesteriversiona. Kuva: Ulla Nikula

Kokkolan kausikonserttien lisäksi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri konsertoi säännöllisesti myös lähipaikkakunnilla. Tällä kertaa vierailukohteena on naapurikunta Luoto. Cronhjelmin koulun aulassa soivat keskiviikkoiltana 19.9. niin Mozartin Eine kleine Nachtmusik kuin Erna Tauron Syyslaulu

Orkesteria johtaa konserttimestarin paikalta 1. konserttimestari Reijo Tunkkari ja ohjelma sisältää monipuolisen kattauksen musiikkia. Luvassa on teoksia suosituilta säveltäjänimiltä kuten Antonio Vivaldi (Concerto C-duuri) ja Wolfgang Amadeus Mozart (Eine kleine Nachtmusik, KV 525).

Italialaisen Gaetano Pugnanin (1731-1798) Orkesterikvartetot A-duuri ja Es-duuri tuovat ohjelmaan paikallista väriä, nämä nuotit ovat nimittäin löytyneet Anders Chydeniuksen nuottiarkistosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yleisöä hemmotellaan myös romantiikan aikakauden musiikilla, kuten Edvard Griegin kauniilla Kaksi melodiaa op. 53 ja Johan Svendsenin Allt under himmelens fäste. Syysillassa soi myös oopperasäveltäjänä tunnetun Giacomo Puccinin jousiorkesteriteos Crisantemi sekä Erna Tauron Syyslaulu jousiorkesteriversiona.

Konserttiohjelman ja musiikin historian halki yleisöä luotsaa illan juontaja, Lalle Broberg. Koko perheelle suunnattuun konserttiin on vapaa pääsy. Konsertti järjestetään yhteistyössä Vårt Larsmo ja Luodon kunnan kanssa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä