Paikallisuutiset

Kallion alueen koronatartunnat ovat riski myös Soiten alueella: "Vaaran merkkejä on ilmassa"

Keski-Pohjanmaalla otettiin käyttöön leviämisvaiheen suositukset ja rajoitukset ministeriön ohjeistuksen vuoksi

Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä koronaepidemia on kiihtymisvaiheesssa mutta ministeriön ohjauksen mukaisesti suositukset ovat leviämisvaiheen tasoa.
Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä koronaepidemia on kiihtymisvaiheesssa mutta ministeriön ohjauksen mukaisesti suositukset ovat leviämisvaiheen tasoa. Kuva: Clas-Olav Slotte

Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella korona on kiihtymisvaiheessa, mutta Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19 viranomaisryhmän torstaina antamatsuositukset vastaavat epidemian leviämisvaiheeseen kuuluvia suosituksia ja rajoituksia.

Esimerkkinä se, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia suositella järjestettäväksi Soiten alueella.

Soiten terveyden ja sairaanhoidon vs. toimialuejohtaja, ylilääkäriLotta Seppinen kertoo, että syynä on sosiaali- ja terveysministeriöstä tullut ohjeistus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ministeriön viesti oli, että tiukempia rajoituksia otettaisiin käyttöön kiihtymisvaiheessa olevissa sairaanhoitopiireissä, Seppinen sanoo.

Viime päivien tartuntamäärien ja ilmaantuvuusluvun perusteella koronaepidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa.

– Leviämisvaiheessa ei vielä olla, mutta onhan tilanne sellainen, että vaaran merkkejä on ilmassa. Soiten pohjoispuolella Kalliossa tilanne on tosi paha, Seppinen sanoo.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Ylivieskassa, Sievissä, Alavieskassa ja Kalliossa on todettu nopeaan tahtiin uusia tartuntoja päivittäin. Kallion alueen ja Kokkolan välillä on paljon työssä käyntiä molempiin suuntiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On hyvin suuri riski, että tauti voi levitä, Seppinen sanoo.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemia on saatu hallintaan.

– Minkäänlaiseen turvallisuuden tunteeseen ei voi nyt tuudittautua, Seppinen sanoo.

Viimeisin koronatartunta todettiin Soiten toimialueella torstaina, jolloin kerrottiin kolmesta uudesta tartunnasta. Keskussairaalassa on sairaalahoidossa kaksi potilasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Soitessa selvittiin pitkään koronaepidemiasta ilman sairaalahoitoa vaativia potilaita.

– Nyt niitä on alkanut tulla, ja se on yksi merkki siitä, että tautitilanne hankaloituu, Seppinen sanoo.

Eristyksessä hoidettava potilas vaatii Soitelta erityisjärjestelyjä esimerkiksi henkilökunnan osalta. Myös hoitojaksot saattavat olla pitkiä.

Koronaepidemiasta kertovat luvut eivät ole vakavia Keski-Pohjanmaallavaltakunnalliseen tilanteeseen taiPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin verrattuna.

– Tartuntoja on kuitenkin useamman kunnan alueella, Seppinen huomauttaa.

Soiten alueen ajantasaiset määräykset ja suositukset COVID-19 kiihtymisvaiheessa löytyvät kootusti Soiten koronasivustolta:https://korona.soite.fi/suositukset/

Kallion alueen koronatilanne on nyt vakava: Luvut ovat huolestuttavan korkeita, virusta esiintyy laajemmin kuin tiedetään

Kolme uutta koronavirustartuntaa Soiten alueella –  Suositukset ovat tarkentuneet: yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettävän

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä