Paikallisuutiset

Kalja virtasi kaikessa rauhassa - Ajan sivu - PS 30 vuotta sitten

Ajan sivu -palstalla PS muistelee menneitä. Jaakon Päivien ensimmäiset olutfestarit järjestettiin 30 vuotta sitten. (PS 25.7.1993).

Jaakon Päivien ensimmäiset olutfestarit ovat olleet suosiossa.

– Tuntuu siltä, että Jaakon Päivät ovat nyt löytäneet jotain sellaista mitä on kaivattu pitkään, sanoo festareiden vastuuhenkilö Jari-Pekka Jouppi.

Olutfestivaalien järjestäjinä ovat Toimitaloyhdistys ja urheiluseura Into. Festarit alkoivat torstaina iltapäivällä ja Vanhan sataman olutteltassa oli eiliseen klo 16 mennessä myyty kaikkiaan 4000 kaljalitraa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaljaa on mennyt huomattavasti arvioitua enemmän ja sitä on tähän mennessä jouduttu hakemaan pariin kolmeen otteeseen lisää. Koko olutfestivaalien myynnin arvioitiin olevan 3000 litraa eikä tällaista menestystä osattu odottaa. Olutfestivaalit järjestetään ehdottomasti ensi vuonnakin ja nyt pitää vain miettiä, missä laajuudessa.

– Myyntipisteitä järjestetään ainakin lisää ja on keskusteltava ehkä myös alueen laajentamisesta. Ohjelma on lisäksi sijoitettava paremmin kohderyhmittäin. On huomattu, että ennen iltakymmentä täällä käy 20-50-vuotiasta väkeä. Kymmenen jälkeen on paremmin nuoria, 18-30 -vuotiaita, sanoo Jouppi.

Joupin mukaan alue on saatu pysymään siistinä.

– Kaikkien positiivisimmin festareihin ovat suhtautuneet nuoret. He ovat myös parhaiten käyttäytyviä asiakkaita. Nuoret ymmärtävät säännöt todella hyvin, mutta tuollaisia kolmi-nelikymppisiä miehiä on jouduttu vähän ohjailemaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perjantai-iltana tarjoilu lopetettiin puoli tuntia aikaisemmin. Syynä oli rannan puoleisen aidan kaatuminen väen tungeksiessa alueella.

– Me lopetimme tarjoilun vapaaehtoisesti, poliisi ei sitä vaatinut. On tärkeää, että kuri ja järjestys säilyy, jotta lupa tulee jatkossakin, sanoo Jouppi.

Joupin mukaan olutfestarit ovat olleet erityisesti matkailijoiden mieleen.

– Ja pietarsaarelaisten, jotka asuvat tai opiskelevat muualla. Heillä on vertailukohteita ja heiltä on tullut todella paljon kiitosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jouppi kiittelee myös sadan hengen talkooporukkaa.

– Jotkut tekevät jopa kahdeksan tunnin päivää, jonka keskeyttää vain viiden minuutin kahvitauko.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä