Paikallisuutiset

Kalajokiseutu palkittiin parhaana paikallislehtenä ja Perhonjokilaakso viiden parhaan joukossa – katso videolta päätoimittaja Hanna Parhaniemen kommentit

Kalajokiseudun voittoisa joukkue: Emmi Määttälä, Sari Passoja-Verronen, Hanna Parhaniemi ja Hannu Verronen.
Kalajokiseudun voittoisa joukkue: Emmi Määttälä, Sari Passoja-Verronen, Hanna Parhaniemi ja Hannu Verronen. Kuva: Anniina Jeskanen

Uutismedian liiton järjestämässä Paikallismediakilpailussa Vuoden 2021 paikallismedioiksi valittiin Alasatakunta ja Kalajokiseutu.

Kerran viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkittiin raikas, hyväntuulinen ja ajankohtainen Kalajokiseutu, jonka journalistinen järjestys ja laatu, visuaalinen ilme ja vuorovaikutus lukijoiden kanssa ansaitsevat tunnustusta, perusteluissa sanotaan. Kalajokiseutu erottuu joukosta, koska se käsittelee rohkeasti ja elävästi myös raskaita aiheita.

Samaan sarjaan osallistui myös Perhonjokilaakso, joka sijoittui viiden parhaan joukkoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Katso tästä päätoimittaja Hanna Parhaniemen tuoreet kommentit:

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Päätoimittajallaoli voiton jälkeen tunteet pinnassa.

– Tuli onnen kyyneleet silmiin. Tuntuu hyvältä, sanoi Parhaniemi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työporukalla on suuri merkitys voittavan lehden tekemisessä

– Me olemme kuin pieni perhe ja tehdään yhdessä sydämellä, tunteella ja huumorilla lehteä. Tosi ihana porukka, kehui Parhaniemi.

Hän halusi lähettää terveisiä myös Kalajokiseudun lukijoille.

– Kiitos teille, ilman teitä ei tätä olisi . Te inspiroitte meitä anatamaan parastamme.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Kalajoella ilmestyvän Kalajokiseudun päätoimittaja on Hanna Parhaniemi. Viime keväänä Kalajokiseutua tekivät myös toimittajat Sari Passoja-Verronen ja Hannu Verronen sekä myyntipäällikkö Emmi Määttälä.

Perhonjokilaakson päätoimittaja taas on Sanni Aho ja kisalehteä tekivät toimittaja Maija Ahonen sekä toimittajaharjoittelija Konsta Hietaniemi. Perhonjokilaakson mediamyyjä on Heidi Rinne. Perhonjokilaakson levikkialueeseen kuuluvat Halsua, Kaustinen, Perho, Veteli ja Ullava.

Kalajokiseutu voitti viimeksi vuonna 2018 sekä vuosina 2012 ja 2013. Perhonjokilaakson toistaiseksi paras sijoitus on hopeasija vuonna 2019. Viime vuonna Perhonjokilaakso oli myös kärkiviisikossa sijoittuen jaetulle neljännelle sijalle.

Voittajat julkistettiin torstaina Suurilla Lehtipäivillä Seinäjoella. Lehtien kolmen kärjen lisäksi palkittiin parhaat paikallislehtijutut kahdessa sarjassa.

– Kovatasoinen Paikallismediakilpailu oli tänä vuonna entistäkin tasaisempi. Erot lehtien välillä ovat pieniä, ja tuomaristo joutuikin kovan paikan eteen. Finalisteiksi valittiin lehdet, joissa painettu lehti ja verkkopalvelu muodostavat tuomariston mielestä parhaan kokonaisuuden. Paikallismedialla on tärkeä rooli omassa yhteisössään ja lukijoidensa arjessa – kaikissa kanavissa, Uutismedian liiton järjestöpäällikköIlona Hannikainen kertoo.

Uutismedian liiton järjestämään Paikallismediakilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 80 lehteä. Tuomaroinnista vastasivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat ohjaajinaan Reetta Nousiainen ja Sari Tiiro sekä päätoimittajat Nina Tuomikoski ja Timo Simula.

Lehdet valitsivat kilpailuun lähetettävän numeron viime keväänä ilmestyneistä lehdistä. Kalajokiseudun kilpailulehti ilmestyi 29.4.2021 ja Perhonjokilaakson 25.3.2021.

Vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvien paikallislehtien paras on Alasatakunta, joka tarjoaa laajasti erilaisia juttuja ja tekee sen kiinnostavasti ja eloisasti. Lehden kaikki jutut ovat vahvasti lokalisoituja, mutta samalla jutut onnistuvat herättämään myös ulkopaikkakuntalaisten mielenkiinnon. Lisäksi Alasatakunta saa kiitosta lukijoiden monipuolisesta osallistamisesta.

Sarjan toisen palkinnon sai Raahen Seutu, joka käsittelee ansiokkaasti yhteiskunnallisesti merkittäviä aiheita paikallisista näkökulmista. Kolmanneksi sijoittui pirteä Suur-Keuruu.

Kaupunkilehtikilpailussa Vuoden 2021 kaupunkilehdeksi valittiin Vantaan Sanomat. Toiseksi sijoittui Viikkosavo, ja kolmannen sijan sai Epari.

Paikallismediakilpailun tuomaroivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat ohjaajinaan Reetta Nousiainen ja Sari Tiiro sekä päätoimittajat Nina Tuomikoski ja Timo Simula. Paikallismediakilpailun kahteen sarjaan osallistui yhteensä 80 lehteä

Kalajokiseutua ja Perhonjokilaaksoa julkaisee KPK Yhtiöt.

//uutista korjattu klo 22.14: Perhonjokilaakso oli viiden parhaan joukossa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä