Paikallisuutiset

Kalajoen, Kannuksen, Kokkolan ja Pietarsaaren uimahallit osallistuvat Uimaliiton Ui elämäsi kuntoon -kampanjaan – Uimarit kirjaavat ylös kauhotut metrit ja muut vesiliikkujat liikutut minuutit

Kampanjaan voi osallistua uimalla, vesijuoksemalla tai vesijumppaamalla. Arkistokuva.
Kampanjaan voi osallistua uimalla, vesijuoksemalla tai vesijumppaamalla. Arkistokuva. Kuva: Clas-Olav Slotte

Vuodesta 1992 alkaen järjestetty Ui kesäksi kuntoon -kampanja palaa uimahalleihin uudistuneena. Kampanjan uusi nimi on Ui elämäsi kuntoon.

Maaliskuun kampanjaan on lähtenyt mukaan 62 uimahallia ympäri Suomen. Keskipohjanmaan levikkialueelta mukana ovat Sanifani, Kitinvapari, Vesiveijari ja Pietarsaaren uimahalli.

Kampanjaan kuuluvissa uimahalleissa voi kerätä suorituksia joko uimalla tai vesijuoksulla ja vesijumpalla. Suoritukset kirjataan henkilökohtaiseen suorituskorttiin ja uimahallin suoritustaululle. Uimarit kirjaavat kauhotut metrit ja muut vesiliikkujat liikutut minuutit.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Osallistuvat uimahallit on jaettu vuotuisen kävijämääränsä perusteella kolmeen sarjaan. Kampanjan päätteeksi uimahallit ilmoittavat tuloksensa Uimaliittoon, joka palkitsee uintivarustepaketein yhdeksän uimahallia: kussakin sarjassa eniten kilometrejä keränneet hallit, eniten vesiliikuntaminuutteja keränneet hallit ja eniten kävijämäärään suhteutettuja osallistujia keränneet hallit. Edellisellä kerralla Kokkolan Vesiveijari nappasi ykkössijan osallistujamäärässä suurten uimahallien sarjassa.

Fakta

Ui elämäsi kuntoon

Järjestetty vuosittain 1992 alkaen (aiemmin nimellä Ui kesäksi kuntoon). Järjestäjänä toimii Suomen Uimaliitto ry.

Osallistujaennätys on vuodelta 2000. Silloin mukana oli 108 uimahallia ja noin 32 000 osallistujaa.

Edellisellä kerralla, keväällä 2018, kampanjaan osallistui yli 16 000 henkilöä, jotka uivat kuukauden aikana reilut 55 000 kilometriä.

Tänä vuonna kampanja järjestetään 1.–31. maaliskuuta ja 1.–31. lokakuuta. Maaliskuun kampanjassa on mukana 62 uimahallia ja 25 uimaseuraa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä