Urheilu

Kaikki on lähellä – Sievissä parkkipaikoilta on vain 200 metriä maakuntaviestin kilpailukeskukseen

Sievin maakuntaviesti järjestetään siis koulukeskuksessa ja sen lähellä olevalla Jussinmäen urheilualueella. Kilpailualue on kaikkineen tiivis ja yleisö pääsee lähelle hiihtäjiä.

Yleisöpaikoitus on koulukeskusta vastapäätä Kokkola–Kajaani-tien toisella puolella.

– Peltoaukeamalla on riittävästi tilaa autoille, kävelymatkaa katsomoon on vain 200–300 metriä, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtajaKari Koivisto.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lähtö-, maali- ja vaihtoalue sijaitsevat urheilukentällä, jonne on pystytetty seisomakatsomoja.

– Urheilukenttä ympäröiviltä pengerkatsomoilta on myös hyvät näkymät maalialueelle. Ladun varteen voi myös mennä seuraamaan hiihtäjiä, Koivisto jatkaa.

Ulkoalueille on pystytetty neljä myyntipistettä, josta saa mm. makkaraa ja kahvia. Yhdessä myyntipisteessä tarjolla on myös keittoruokaa. Sen verran koronatilanne vaikuttaa, että sisätiloihin ei viedä yleisöruokalaa.

Sievissä piti siis hiihtää jo viime loppiaisena. Järjestäjien edustajat kävivät tutustumassa järjestelyihin kahdessa edellisviestissä Haapajärvellä 2019 ja Nivalassa 2020.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Viestitapahtuman läpivientiin tarvitaan noin 130 toimitsijan joukko. Kun kilpailualue on näinkin tiivis, toimitsijoitakin tarvitaan tavallista vähemmän. Kohtuullisen helppoa on ollut saada talkooväkeä mukaan, Koivisto kertoo.

Käytännön järjestelyistä vastuun kantavat Sievin kunta ja Sievin Sisu. Tapahtuman mahdollisen tuoton kunnan vapaa-aikalautakunta jakaa avustuksina urheilutoimintaan.

Maakuntaviesti hiihdetään Jussinmäen maastossa kolmen ja viiden kilometrin laduilla. Lumitilanne on riittävän hyvä. Jo joulun alla järjestäjät tekivät päätöksen, ettei tykkilunta tehdä. Päätöstä ei ole tarvinnut katua.

– Lumitilanne on hyvä, latupohjat kestävät varmasti. Sääennusteiden perusteella viesti voidaan hiihtää hyvissä olosuhteissa, Koivisto kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Korona on todella koetellut maakuntaviestijärjestäjiä. Viime vuonna kaksi yritystä peruttiin ja viesti siirrettiin lopulta tälle vuodelle. Tänä vuonna tammikuun alussa ei voitu kilpailla, joten nyt edessä on jo neljäs yritys. Alkoiko järjestäjien usko loppua missään vaiheessa?

– Kuukausi sitten huoletti, kun omikronvariantin vaikutukset eivät olleet vielä tiedossa. Olin epävarma varsinkin helmikuun varapäivän suhteen. Viimeiset kaksi viikkoa olo on ollut jo luottavainen siitä, että saamme viestin maaliin. Toki takaporttina on vielä varapäivän varapäivänä 9. huhtikuuta, mutta sitä tuskin tarvitaan, Koivisto kertoo.

Koivisto odottaa Sieviltä vahvaa panosta myös itse kisassa.

– Uskon, että Sievi on nyt viiden joukossa. Kun katselin joukkueiden nimilistoja, tavoite on realistinen. Hiihtäjämme ovat hyvässä kunnossa.

Tähän mennessä Sievin paras sijoitus on kahdeksas. Eli järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Koivisto heittää painetta myös hiihtäjille.

– Sen verran hekin voivat painetta kantaa, kun sitä on ollut järjestäjilläkin, Koivisto naurahtaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä