Paikallisuutiset

Kadut, ladut ja puistot heikommalle hoidolle: Pietarsaaren tekninen lautakunta löysi 1,5 miljoonan edestä vaadittuja säästökohteita – näkyy palvelun tasossa

Lumiröykkiöt saattavat ensi talvena olla entistä korkeampia ja viipyä katujen varsilla pitempään, sillä Pietarsaaren kaupunki säästää.
Lumiröykkiöt saattavat ensi talvena olla entistä korkeampia ja viipyä katujen varsilla pitempään, sillä Pietarsaaren kaupunki säästää. Kuva: Arkisto / Pentti Höri

Pietarsaaren kaduilla saattaa olla enemmän lunta ja pitempään ensi talvena. Tekninen lautakunta on saanut valmiiksi ensi vuoden talousarvionsa, johon sisältyy 1,5 miljoonan euron tehostamisvaatimus.

Tämän toteuttaminen tietää heikennyksiä palveluihin.

Liikenneväylien kunnossapidosta leikataan. Suurin osa palveluista ostetaan Alerte Oy:ltä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tulemme vielä keskustelemaan Alerten kanssa talvikunnossapidosta, mutta joitakin heikennyksiä on tulossa. Palvelun laatua voidaan joutua tarkastelemaan alaspäin, kaupungininsinööriHarri Kotimäki muotoilee.

”Katujen on oltava ajettavassa kunnossa, mutta voi olla, että kuopat säilyvät niissä pitempään.”

– Pyrimme mahdollisimman pienellä haitalla kohtuulliseen lopputulokseen. Katujen on oltava ajettavassa kunnossa, mutta voi olla, että kuopat säilyvät niissä pitempään. On vaikeaa säästää niin, ettei näkyviä muutoksia tulisi.

Lisäksi urheilu- ja liikuntapaikkojen hoidosta tingitään. Määrärahaa siihen on tulossa kolmanneksen vähemmän tämän vuoden tasosta.

– Joitakin alueita jää ehkä hoitamatta, ja muiden hoidon tasoon tulee näkyviä muutoksia, Kotimäki sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sama koskee puistoja ja viheralueita, jotka priorisoidaan. Koulupuutarhan hoidosta kaupungilla on velvoite, joten taso säilyy entisellään. Töissä priorisoidaan keskusta-alueita ja leikkipuistoja, mutta sivummalla olevat alueet jäävät vähemmälle huomiolle.

Tekninen lautakunta pääsee talousarviotavoitteisiin myös sen ansiosta, että vanhan kaatopaikan sulkeminen on saatu valmiiksi. Siihen varattua määrärahaa ei tarvitse käyttää.

Budjetissa on suunnittelurahaa muun muassa uudelle Fäbodantielle. Muutamat muut kohteet, kuten Staffansnäsin ja Itärannantien pyörätiet ovat mukana, mikäli niihin saadaan valtionavustusta.

Sama koskee myös Vanhan sataman ulkokuntosalia ja Fäbodan vaellusreitin kunnostamista.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä