Paikallisuutiset

Kaavamuutos huolestuttaa ratagolfaajia

Vuokrasopimus on voimassa vielä kymmenen vuotta.

Roland Kock poikkesi maanantaina koko perheensä voimin golfradalla. Lyöntiä harjoittelemassa jälkikasvun edustaja Arvid.
Roland Kock poikkesi maanantaina koko perheensä voimin golfradalla. Lyöntiä harjoittelemassa jälkikasvun edustaja Arvid. Kuva: Jukka Iiskonmäki

PIETARSAARI

Suunnitelmat senioritalojen saneerauksesta kaavamuutoksineen epäilyttää ratagolf-harrastajia. Noin 30 jäsentä käsittävä yhdistys on sangen aktiivinen, ja harrastukselle on vaikea löytää uutta paikkaa jos nykyinen menetetään muihin tarkoituksiin. Näin näkee ratagolfauksen tulevaisuuden yhdistyksen sihteeri ja innokas ratagolfaajaMonica Suonperä.

– Minne muka voisimme saada uuden paikan harrastuksellemme, Suonperä kummastelee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pelaamiseen tarkoitettu rata Skatan kupeessa toki sijaitsee kaupungin omistamalla maalla, mutta olemme kuitenkin nähneet isosti vaivaa kentän rakentamisessa, Suonperä tuumii.

– Joka kevät pidämme talkoot, ja tarpeen vaatiessa muulloinkin. Kilpailun pidämme joka maanantai, ja käymme pelaamassa muuallakin, kuten itse kävin viimeksi Vöyrissä.

Ratagolfaajat pitävät hyvää huolta harrastusympäristöstään. Jos ratalaitteiden päälle on kasaantunut ruohoa tai lehtiä, rata käydään läpi lehtipuhaltimella ennen kisan alkua. Mikään kuntokeskukseen verrattava rahasampo ratagolf ei ole. Virvokkeita ja pikkupurtavaa myyvä kioski toimii omakustannushinnoin.

– Itse teen tätä siksi, että se on hauskaa ja saan liikuntaa juuri sopivan määrän, Suonperä sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lisäksi tämä on melko edullista ajanvietettä ja sopii kaikenikäisille.

Ratagolfista ovat kiinnostuneet myös pietarsaarelaiset koulut, jotka saattavat joskus viettää oppitunnin vaihtelun vuoksi minigolfradalla. Kesällä monet matkailijat ottavat ilon irti pelistä, jossa aloittelija voi pärjätä pelkällä tuurillakin ja ilman kokemusta. .

Kaavamuutoksen hakijana on Pietarsaaren kaupungin kiinteistöyhtiö Ebba-Kiinteistö Oy. Asemakaava-arkkitehtiPekka Elomaan mukaan syynä tähän on kahden senioritalon laajennus, joka lisää kerrosneliöitä siinä määrin että kaavamuutos on tarpeen.

– Vielä on kovin ennenaikaista puhua mitään minigolfradan tulevaisuudesta. Pitkän tähtäimen suunnitelma kuitenkin on, että noiden kahden kerrostalon ullakkotilat otetaan asuinkäyttöön, mutta aikataulusta ei vielä ole tietoa. Ratagolfaajat ovat kuitenkin alueella vuokralaisina vielä kymmenen vuotta, joten eivät asiat aivan mutkattomasti etene. Nyt käynnistyneestä keskustelusta päätellen on pantava aivosolut liikkeelle, sillä asia vaatii vuorovaikutteista keskustelua ilman äkkinäisiä liikkeitä. Joka tapauksessa minigolf-alue on toistaiseksi edelleen vihreällä merkittyä lähivirkistysaluetta, Elomaa toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jukka Iiskonmäki

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä