Paikallisuutiset

Pietarsaaren junaonnettomuus: Auto ajoi junan eteen Stop-merkin takaa

Kuljettaja loukkaantui törmäyksessä lievästi ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaaressa sattui tiistainan ennen kuutta puutavarajunan ja henkilöauton törmäys.

Kohti UPM:n tehdasaluetta ajanut 500-metrinen puutavarajuna törmäsi Ristikarintien tasoristeyksessä henkilöautoon, joka oli matkalla Ristikarintietä länteen, kohti Alholmintien risteystä. Junan vauhti oli noin 30 kilometriä tunnissa, kun henkilöauto ajoi vartioimattomasta tasoristeyksestä junan eteen.

Auto oli ajanut junan eteen junan kulkusuuntaan nähden oikealta puolelta pysähtymättä tasoristeyksessä olevan Stop-merkin kohdalle. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vahvistaa Pohjanmaan poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Mikael Appel.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Henkilöauton kuljettajalla on ollut väistämisvelvollisuus Stop-merkin muodossa, eli häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, koska ei ole noudattanut tätä väistämisvelvollisuutta, kertoo Appel.

Henkilöautossa oli onnettomuushetkellä vain kuljettaja. Juna osui henkilöauton kuljettajan puoleiseen oveen ja henkilöauto raahautui junan edessä noin 150 metrin matkan. Pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan junan keulan rakenteet olivat tulleet läpi kuljettajan puoleisesta ovesta ja osuneet kuljettajaan.

Kuljettaja loukkaantui törmäyksessä lievästi ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon.

Juna osui henkilöauton kuljettajan puoleiseen oveen ja henkilöauto raahautui junan edessä noin 150 metrin matkan. Kuva: Tapio Lehtinen

Lisää aiheesta

// Juttua muokattu 16. marraskuuta 2023 kello 10.23: Korjattu kirjoitusvirhe.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä