Paikallisuutiset

Joulumieltä vähävaraisille perheille: Seurakuntien diakoniatyö kerää jälleen lahjapaketteja jaettaviksi tarvitseville lapsille ja nuorille

Suomalaisen seurakunnan diakoniatyötä tekevät Kirsi Rundgren ja Sanna Ormiskangas jakavat joulumieltä lapsiperheille Pietarsaaressa. Joululahjakeräys käynnistyy reilun viikon kuluttua.
Suomalaisen seurakunnan diakoniatyötä tekevät Kirsi Rundgren ja Sanna Ormiskangas jakavat joulumieltä lapsiperheille Pietarsaaressa. Joululahjakeräys käynnistyy reilun viikon kuluttua. Kuva: Taina Niinimäki

Joululahjakeräys lapsiperheille käynnistyy jälleen viikon kuluttua. Pietarsaaren suomalainen seurakunta ja Jakobstads svenska församling toteuttavat keräyksen yhteistyössä jo muutaman vuoden ajan tutuksi käyneellä konseptilla.

Lahjoja kerätään Kävelykadulla 1. joulukuuta sekä seuraavan viikon ajan seurakuntakeskuksessa, itsenäisyyspäivä poislukien.

– Lahjat on tarkoitettu lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Me diakoniatyössä jaamme ne sitten eteenpäin tarvitseville, diakoni Kirsi Rundgren kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lahjoittaja voi paketoida lahjan itse. Silloin paketin päälle voi lappuun merkitä, onko lahja tarkoitettu tytölle vai pojalle, ikä- ja kokotiedoilla varustettuna. Jokin tieto sisällöstä on myös hyvä laittaa mukaan. Esimerkiksi kirjojen tai pelien kohdalla on hyvä mainita myös kielestä.

– Lahjan voi tuoda myös paketoimattomana. Vapaaehtoisemme vastaanotossa paketoivat ne sitten.

Lahjojen tulee olla uusia ja käyttämättömiä.

– Jos paketissa on vaatetta, on hyvä merkitä pakettiin myös koko. Lapset voivat olla hyvin erikokoisia samassa iässä, diakoniatyöntekijä Sanna Ormiskangas huomauttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös lahjakortit mieluimmin paikallisiin liikkeisiin ovat sopivia lahjoja.

Rahaa paketteihin ei ole syytä laittaa, Kirsi Rundgren muistuttaa.

– Jos haluaa antaa rahaa, se tilitetään diakonian tilille ja sillä ostamme sitten lahjoja.

Ihmisillä on riittänyt aiempien vuosien perusteella joulumieltä. Diakonien mukaan vuosittain on voitu jakaa noin 1 000 pakettia eteenpäin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kiitettävästi niitä on tullut. Yksikin paketti auttaa, kun se kohdistuu yhdelle saajalle.

– Pienelläkin asialla tulee sitä toivoa ja valoa. Sillä on suuri merkitys perheen voimautumisessa. Vaikeassakin tilanteessa olevien ihmisten toiveet ovat yllättävän pieniä, Rundgren sanoo.

– Ja ajatus siitä, että joku välittää ja ajattelee, liikuttaa ihmisiä, Ormiskangas lisää.

Diakonien mukaan jokaiselle paketille löytyy tarvitsija. Avun tarve ei ole vähenemään päin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä