Urheilu

JFBC avaa sarjakauden kotona – valmentaja Markus Åbb lupaa, että nousijajoukkue yhä esittää pelaavaa salibandya

Päävalmentaja Markus Åbb (keskellä) ennakoi tasaista sarjaa. Puolustaja Jonathan Eklund ja seuran puheenjohtaja Carolina Isomaa eivät väitä vastaan.
Päävalmentaja Markus Åbb (keskellä) ennakoi tasaista sarjaa. Puolustaja Jonathan Eklund ja seuran puheenjohtaja Carolina Isomaa eivät väitä vastaan. Kuva: Kristian Sundqvist

Kakkosdivisioonaan viime kauden päätteeksi noussut Jeppis FBC:n miesjoukkue aloittaa sarjakautensa huomenna lauantaina kotiottelulla. Vastustajana Rettig Sport Centerissä on Konnat Seinäjoelta.

– Sitten nähdään missä mennään, hymyilee päävalmentajaMarkus Åbb.

JFBC:n tavaramerkiksi kolmosdivarissa muodostui pelaava salibandy; joukkue pyrki pitämään palloa ja vyöryttämään monipuolisia hyökkäyksiä koko kentällisen voimin. Åbb ei näe syytä muuttaa reseptiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tässä sarjassa tulee sitten vastustajia, jotka lähtevät tuollaiseen tanssiin mukaan eivätkä keskity ainoastaan puolustamaan.

"Tässä sarjassa tulee vastustajia, jotka lähtevät tanssiin mukaan." Markus Åbb JFBC:n päävalmentaja

Kakkos- ja kolmosdivarien ero on salibandyssä suuri sikäli, että kakkosessa pelataan osaturnausten sijaan yksittäisiä otteluita ja peliaika on täydet 3x20 minuuttia. Åbb ennakoi lohkosta tasaista.

– En usko erojen olevan kovin suuria. Keskikastin yläpuolelle pitäisi meidän sijoittua.

Täysi peliaika antaa valmentajalle enemmän mahdollisuuksia reagoida taktisesti ottelun sisällä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kahden erän jälkeen pitää peleissä olla vielä mukana.

JFBC:n vahvuutena ja toisaalta haasteena on, että joukkueella ei ole selkeää ykkösnyrkkiä tai johtavaa maalinsylkijää. Vastuu jakautuu ja viime kauden paras maalintekijä oli puolustajaJonathan Eklund.

– Vauhdilla tullaan alhaalta ja yllätetään vastustaja. Nousuja uskaltaa tehdä kun tietää, että paikataan, Eklund tuumii.

Kaikki JFBC:n edustusjoukkueessa viime syksynä debytoineet omat kasvatit eli hyökkääjät Jesse Sillanpää ja Simo Korpitie sekä puolustaja Eemil Hiltunen ja maalivahti Rasmus Korkea-aho jatkavat tällä kaudella vuoden valmiimpina pelaajina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Åbbin mukaan lisää seuran junioripolun kulkeneita pelaajia tekee tuloaan. JFBC:n taannoin pahasti hiipumaan päässyt junioritoiminta polkaistiin uuteen käyntiin kymmenkunta vuotta sitten, joten tuolloin pikkupoikina lajin aloittaneet alkavat tulla miehen ikään.

Oman salibandykulttuurisen mausteensa lauantain otteluun tuo vierasjoukkueen valmentaja ja perustaja Jukka Tervo.

Salibandyurheilun grand old maneihin lukeutuva "Jude" Tervo pelasi 1980-luvulla Suomen ensimmäisissä salibandymaajoukkueissa ja on sittemmin toiminut lajin parissa yhtäjaksoisesti. Alkava kausi on hänelle 33. vuosi salibandyvalmentajana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä