Kulttuuri

JeppisLit avaa sanaiset arkut - Kirjailijailloissa vieraina muun muassa dekkaristi ja tubettaja

Pietarsaaren oma kirjallisuusviikko tarjoaa laajan kattauksen kirjailija-iltoja, keskusteluja ja tarinoita. Kirjailijailloissa ovat vieraina muun muassa Satu Rämö ja Ville Mäkipelto.

JeppisLit -kirjallisuusviikon järjestävään tiimiin kuuluvat informaatio- ja kirjastopalvelupäällikkö Marina Sandström, kirjaston aikuistenosaston päällikkö Annika Högväg, kulttuurituottaja Annika Strömberg ja kulttuuripalvelupäällikkö Marja-Leena Hyytinen. Kuva: Pirkko Högkulla

Järjestyksessä toista JeppisLit -kirjallisuusviikkoa vietetään marraskuun 1. päivästä alkaen Pietarsaaressa. Viikon tavoitteena on olla vuosittainen kirjallisuutta ja elämää valaiseva tapahtuma.

JeppisLit nostaa esille kaikkea kirjallisuuteen liittyvää: kirjoja, kirjailijoita ja tarinoita. Pääareenana toimii Pietarsaaren kaupunginkirjasto.

– Meillä on hyvää ohjelmaa ja kirjallisuuden huippunimiä. Olemme oikein tyytyväisiä viikon kattaukseen, kuvaa kulttuuripalvelupäällikkö Marja-Leena Hyytinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Viime vuonna JeppisLit houkutteli arviolta 700 vierasta.

Yleisölle tarjoutuu viikon aikana mahdollisuus kirjailijailtaan Kjell Westön, Satu Rämön, Ville Mäkipellon, Ellen Strömbergin, Merete Mazzarellan sekä Elina ja Heidi Ekholmin seurassa. Ohjelmassa on lisäksi paneelikeskustelu kulttuurilehtien roolista Horisont -lehden 70-vuotisjuhlan yhteydessä.

Jörn Donnerin ja hänen vaimonsa Bitte Westerlundin suhteesta kertovan kirjan kirjoittanut Philip Teir saapuu JeppisLitin vieraaksi keskustelemaan otsikolla ”I spåren efter Jörn” Schildts & Söderströmin kirjallisen johtajan Anna Frimanin kanssa.

Ohjelmaan kuuluu myös Lisbeth Zittran tarinointia. Lisäksi pidetään satuhetkiä 6.-9. marraskuuta eri kielillä; suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ukrainaksi ja arabiaksi. Kaupunginkirjaston toisessa kerroksessa voi tutustua aistikkaaseen taiteeseen Tactilia -taidenäyttelyn kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaarelaislähtöinen Ville Mäkipelto on yksi JeppisLit -kirjallisuusviikon kirjailijavieraista. Kuva: Pentti Höri

Satu Rämö -illan 3.11. otsikkona on ”dekkaristi unelmahommissa”. Haastattelijana toimii Päivi Jokitalo. Rämö on Islannissa asuva kirjailija ja some-vaikuttaja. Hänet tunnetaan mm. suomalais-islantilaisesta Hildur-dekkarisarjastaan.

Ville Mäkipelto -illassa 6.11. pohditaan uskoa ja epäuskoa. Häntä haastattelee Laura Palovuori. Mäkipelto on pietarsaarelaislähtöinen tubettaja, psykologi, teologian tohtori. Häneltä on ilmestynyt tietokirja Sensuroitu raamatun tekstien historiasta.

Sisarusten Elina ja Heidi Ekholmin kanssa vietetään parrasvaloista pimentoon -kirjailijailtaa 14.11. Tilaisuudessa kuullaan isosetä- Felixin ihmeellisestä elämästä sekä hänen vaiheitaan kartoittaneesta tutkimustyöstä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä