Paikallisuutiset

Jeppis Jazz törähtää käyntiin: Palokunnantalolla järjestettävällä festivaalilla jälleen huippunimiä

Jazz-festivaalia ovat olleet järjestämässä vas. Sam Mäenpää, Björn Höglund ja Kristoffer Finskas Station 23:sta sekä jazz-miehet Johnny Åman (ruudulla), Robin Käldström, Mats Ödahl ja Anders Sjölind.
Jazz-festivaalia ovat olleet järjestämässä vas. Sam Mäenpää, Björn Höglund ja Kristoffer Finskas Station 23:sta sekä jazz-miehet Johnny Åman (ruudulla), Robin Käldström, Mats Ödahl ja Anders Sjölind. Kuva: Pentti Höri

Keskiviikkona alkava ja sunnuntaina päättyvä Jeppis Jazz Festival esittelee komean kattauksen isoista maailmantähdistä paikallisiin kykyihin lajin saralla.

Tapahtumapaikkana on Pietarsaaren Palokunnantalo, jossa sekä alakerran Station 23 -ravintola että kerrosta ylempänä oleva teatterisali pullistelevat huippuluokan jazzista.

– Torstain pääesiintyjä on yksi suurimmista Euroopan jazzin legendoista, Norma Winstone. Brittilaulaja on ollut luomassa jazzista sitä mitä se on tänään, ja olemme oikein iloisia saadessamme hänet vihdoin Jeppikseen, festivaalin taiteellinen johtajaJonny Åman kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Winstone on 82-vuotias. Hän on solistina Tribute to Kenny Wheeler -konsertissa Palokunnantalolla torstaina.

Jeppis Jazz soi tänä vuonna lähes kokonaan Palokunnantalolla, joko yläkerran teatterisalissa tai alakerran Station 23 -ravintolassa.

Festivaalille on saatu huippuluokan artisteja kuten laulaja Vivian Buczek, trumpetisti Peter Asplund, saksofonisti Fredrik Lindborg, saksofonisti Mike Murley, trumpetisti Percy Pursglove, kitaristi Olli Soikkeli ja saksofonisti Jerry Bergonzi.

Paikalliset muusikot kerääntyvät tuttuun tapaan festareille ja esiintyvät paitsi vierailevien artistien kanssa myös illat päättävissä jameissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Töitä ohjelman eteen on tehty tammikuusta asti. Jazzoo-yhdistyksen puheenjohtajaAnders Sjölind toteaa, että suurten artistien saaminen Pietarsaareen ei ole kiinni rahasta eikä heidän kiinnostuksestaan, vaan liikenneyhteyksistä.

– Lentoyhteydet eivät ole samaa tasoa kuin ennen koronaa. Periaatteessa sovittuja keikkoja on peruuntunut, kun artistit ovat ryhtyneet tutkimaan, miten tänne pääsee, Jeppis Jazzin tuottajaRobin Käldström vahvistaa.

Palokunnantalon sali on muokattu uusiksi akustisilla elementeillä. Festivaali-iltoina esiintyjät vuorottelevat salissa ja alakerran ravintolassa niin, että yleisö voi halutessaan liikkua kerroksesta toiseen.

Molempiin laskeskellaan mahtuvan pari sataa katsojaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Poimintoja Jeppis Jazzista

Pietarsaaren Palokunnantalolla ja Station 23 -ravintolassa 5.–9.10.

5.10. Allegro Big Band & FORT Big Band feat. Peter Asplund

6.10. Ostrobothnia Rhythm Orchestra

6.10. Peter Asplund, trumpetti

6.10. Tribute to Kenny Wheeler feat. Norma Winstone

6.10. House Band & Jam Session

7.10. Vinyl Lunch Jazz with DJ Bäckström (After Eight)

7.10. Master Class with Vivian Buczek (Musiikkitalo)

7.10. Gusse’s Jass Trio

7.10. LSD Trio

7.10. Mike Murley / Percy Pursglove

7.10. Vivian Buczek & Martin Sjöstedt

7.10. House Band & Jam Session

8.10. Rufus Malén’s Long Shot

8.10. Olli Soikkeli Quartet

8.10. Joel Frahm Trio

8.10. Jerry Bergonzi Almost Big Band

8.10. House Band & Jam Session

9.10. Guy Sandvik Ensemble

9.10. Johanna Grüssner & Patrik Wingren

9.10. Jonny Åman Bag Deluxe

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä