Paikallisuutiset

Jenni Johansson Pietarsaaresta eteni jatkoon Voicessa: ”Suomen Kate Bush, Amy McDonald ja Björk”

Jenni Johansson Pietarsaaresta lauloi TVOF -laulukilpailussa paikan jatkoon ”This Woman’s Work” -kappaleella. Kuva: Saku Tiainen

Jenni Johansson Pietarsaaresta eteni jatkoon Voice of Finland -laulukilpailun Ääni ratkaisee jaksosta. Kaikkien tuomareiden tuolit kääntyivät.

Jenni Johansson, 27, esiintyi Voice of Finland -laulukilpailun Ääni ratkaisee -jaksossa, joka näytettiin televisiossa viime perjantai-iltana Nelosella.

Pietarsaaren taiteilijasielu lauloi ”This Woman’s Work” -kappaleen, joka on alun perin Kate Bushin esittämä.

Tulkinta siinä missä alkuperäinen kappalekin on koskettava. Harmonisessa tunnelmassa etenevä kappale vetää tähtivalmentajat tuolien takana mietteliäiksi ja keskittyneiksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun biisi on rullannut vajaan minuutin, Elastinen avaa pelin lyömällä napin pohjaan ja kääntämällä tuolin. Sanni kuuntelee vielä hetken ja liittyy joukkoon.

Arttu Wiskari ja Maija Vilkkumaa tekevät oitis saman tempun, joten kaikkien tähtivalmentajien tuolit ovat kääntyneet, mahtavaa! Nyt enää odotetaan, millaista palautetta tulee ja kenen tiimiin huojentuneen oloinen Johansson pääsee.

– Sinulla on ihana ääni! Hurjan vaikea kappale, mutta se meni tosi hienosti! Mitä sinä haet Voice of Finlandilta? Maija Vilkkumaa hehkuttaa ja kysyy.

– Kyllä minä tulin tänne sen perässä, että haluan tehdä tätä työkseni. Ajattelin, että mikäs sen parempi paikka aloittaa kuin tämä, Johansson vastaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maija Vilkkumaa antaa vinkin laulajalahjakkuudelle.

– Sinun kannattaa olla tarkkana siinä, että se, mitä artisti tekee, on taidetta. Jos haluaa olla oikea artisti, pitää löytää ensin se oikea liekki sisältään ja sitten seurata sitä. Olen harjoitellut sitä uskaltamista monta vuosikymmentä. Sen takia uskon, että pystyisin auttamaan sinua siinä, Maija Vilkkumaa kosiskelee.

– Siis ihana veto, tykkäsin todella paljon! Suomen Kate Bush, Amy McDonald ja Björk... tuli erilaisia fiiliksiä biisin aikana. Minulla on hyvä pläni sinulle, Arttu Wiskari fiilistelee.

Sanni utelee, soittaako Johansson mitään soitinta. Johansson kertoo soittavansa jonkin verran pianoa ja viulua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Minua kiinnostaisi tosi paljon lähteä tekemään sinun äänelläsi kaikkea ihanaa. Se vaatii ensin pienen puhalluksen jostain suunnasta joltakulta, joka uskoo sinuun. Sinussa on jo se kaikki, Sanni visioi.

– Laulusoundissasi on uskomaton herkkyys. Voisin tarjota pontta ja itsevarmuutta tekemiseen. Kaikista taitavimmille on tärkeintä löytää suitset, jotta heistä saadaan pop ulos, Elastinen filosofoi.

Kommenttikierroksen jälkeen vuorossa on suuri valinta.

– Tämä on vaikeampaa kuin luulin... Teillä oli kaikilla hyviä pointteja, ajatuksia herättäviä juttuja! Johansson puntaroi.

Lopulta Johansson valitsee Sannin, joka myöhemmin lähetyksessä arvioi suojattiaan näin:

– Tuntuu siltä, että pientä rentoutumista voisi mahdollisesti tapahtua. Kuka hän on, mitä hän haluaa sanoa, miten hän haluaa laulaa ja revitellä... Ääntä löytyy, taito ei tule loppumaan tässä kisassa.

Johansson saapuu juontaja Heikki Paasosen Jeppis-huutojen saattelemana backstagelle. Jatkoon päässyt Johansson on iloinen Sannin tiimiin pääsystä ja saamastaan kehittävästä palautteesta. Matka kohti artistiutta on alkanut!

Johansson kertoo insertissä päättäneensä jo kahdeksanvuotiaana, että hänestä tulee taiteilija. Hän sai kipinän esiintymiseen ja sooloartistiuteen pari vuotta vanhemman tytön esiintymisestä koulun juhlassa.

– Katsoin, että tuota minä rupean tekemään – se on se minun juttuni. Seuraavana keväänä olin itse mikrofonin varressa.

– Haluan, että mahdollisimman moni ihminen pääsee kuulemaan lauluani, koska minulle laulaminen on ennen kaikkea vuorovaikutusta. Minulle laulamisen ehkä jopa tärkein anti on se, että joku kuulee sen ja että se joku tuntee jotain, kun kuulee lauluani.

Pietarsaaresta jatkoon TVOF:ssä on tähän mennessä edennyt Esko Heinonen.

Viime perjantain jaksossa esiintynyt Vilhelm Lillmåns Pedersörestä ei edennyt jatkoon.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä