Jaron vaisu vaihe sai jatkoa – pietarsaarelaisille karvas tappio

KTP:n Yerai Counago sekä Jaron  Christopher Mandiangu pallon perässä.
KTP:n Yerai Counago sekä Jaron Christopher Mandiangu pallon perässä. Kuva: Jonas Brunnström

Kaj Högdahl

Jaro kärsi jo kolmannen peräkkäisen tappion maalein 0–1 ja on sen myötä vajoamassa jo putoamiskamppailuun. Tasainen koitos kääntyi vierailija KTP:n eduksi 78. minuutin osumalla.

Koko avausjakso oli tasaista keskialueen vääntöä eikä kumpikaan saanut peliä haltuunsa. Siitä huolimatta molemmilla oli loistava paikka viimeistelyyn.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Thomas Kulan tykki meni päin maalivahtia ja irtopalloon ehtineen Jim Myrevikin ohjaus karkasi. Kotkan maalitykin Aleksi Pahkasalon paikka osui tolppaan.

Toisella puolikkaalla jatkettiin samaan tapaan. Kotka avasi pitkillä aina pallon saatuaan. Molemmat kärjet kyttäilivät paitsion rajoilla. Jaro yritti aikaisempaa suoraviivaisemmin. Palloja ei juurikaan saatu linjan taakse ja hyökkäykset jäivät lyhyiksi. Avoimet paikat jäivät lopulta aika vähiin.

Jaron viime otteluissa vaihdellut ja vuotanut keskuspuolustus pärjäsi nyt paremmin, vaikka oli lahjoittaa osuman toisen jakson alussa. Puolustusta jouduttiin tauolla jälleen muuttamaan, kun toisena topparina aloittaneen Jonas Emetin takareisi ei kestänyt. Tilalle tuli uusi vahvistus Kevin Peth. Yksi virhe kuitenkin ratkaisi voiton.

Kotkan laituri Vilaboa sai pallon laitaan, eteni vapaasti ja keskitti. Paikan haistanut Aleksi Tarvonen liukui toppareiden välistä pallon maaliin.

– Raskas tappio. Alla oli hyvä treeniviikko ja saatiin paljon korjattua, mutta jos paikoista ei tee, tekee vastustaja. Paikoissa kesti liian kauan tai sitten ne hukattiin. Tappiosta huolimatta ilmapiiri on hyvä ja parempaan mennään, selvitti Jaron käskijäTomi Kärkkäinen.

Tosiasia kuitenkin oli Jaron hyökkäyspelin heikkous. Pelisuunnitelma ei toimi ja se näkyy ajoituksen puutteena. Pallo annettiin toistuvasti liian vaikeaan paikkaan, liian myöhään tai se hukattiin.

Kärjessä aloittanut Denis vaihdettiin 57. minuutilla.Tilalle tuli Christopher Mandiangu ja parannusta tuli. Merkillisen keskenkuntoinen on viime vuoden maalitykki Felix de Bona. Hyökkääjä pelasi jo kolmannen ottelunsa, eikä tulosta ole tullut. Ei todellisia tekopaikkojakaan.

Jaron viimeisin hankinta, kokenut liigajyrä, Anthony Dafaa, tuli kentälle vasta 74. minuutilla. Väsymys vaivasi vielä pitkän matkustamisen takia, mutta jo nähdyn perusteella tulee olemaan selkeä vahvistus Jaron keskikentälle.

Pelintekijää on kaivattu. Sekä Denisin että de Bonan esitykset eivät ole odotuksia täyttäneet. Puutteita on ollut sekä miehissä että tarjoilussa.

Kotkan valmentajaJari-Pekka Gummerus löysi parannettavaa voitosta huolimatta.

– Tämä oli samantyyppinen peli kuin edellinen kohtaaminen. Peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Paikkoja oli molemmilla. Sarja on niin tasainen, että mikään ei ole ratkennut. Kolmannesta kierroksesta tulee sitten huikea.