Urheilu

Jaron kumma kausi kääntyy loppusuoralle – Keskuskentälle lauantaina saapuva AC Kajaani taistelee putoamista vastaan, isäntien nousuhaaveet huutavat voittoa

Länsikentän ja Keskuskentän välimaaston karusta portista voisi löytää monenlaista symboliikkaa niin Emil Öhbergin kuin koko Jaron osalta. Mihin suuntaan asiat kääntyvät?
Länsikentän ja Keskuskentän välimaaston karusta portista voisi löytää monenlaista symboliikkaa niin Emil Öhbergin kuin koko Jaron osalta. Mihin suuntaan asiat kääntyvät? Kuva: Kristian Sundqvist

Pietarsaari

– Kymmenen kuukautta on tehty kovasti töitä, nyt se kulminoituu kahteen viikkoon.

Noin totesi FF Jaron toimitusjohtajaFredrik Haga torstaina seuran lehdistötilaisuuden päätteeksi. Pressi-infon aiheena oli Jaron lauantainen kotiottelu AC Kajaania vastaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilaisuudessa olivat tuttuun tapaan paikalla päävalmentajaNiklas Käcko, valmentajaJonas Portin sekä pelaajista tällä kertaa maalivahti ja joukkueen kapteeniEmil Öhberg. Jaro on järjestänyt otteluinfoja moisella konseptilla kymmeniä vuosia, mutta harvoin jos koskaan yhtä oudoissa tunnelmissa.

Joukkue vapautui keskiviikkona neljäntoista pelaajan koronakaranteenista ja kauden kaksi viimeistä kotiottelua pelataan ilman katsojia. Otteluohjelma on elänyt voimakkaasti ja neljä jäljellä olevaa otteluaan Jaro pelaa neljäntoista vuorokauden ja neljän tunnin sisään.

Mikä oleellisinta on Jaro yhä AC Oulun ja KTP:n kanssa mukana kolmen kärkijoukkueen koplassa, joista yksi nousee suoraan liigaan ja toinen karsii liigapaikasta. Miten tämä kaikki pääsee vellomaan pelaajan pääkoppaan vai pääseekö lainkaan?

– Ei vaikuta ollenkaan. Tämä voi olla klisee, mutta keskityn asioihin, joihin voin itse vaikuttaa, sanoo Öhberg.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miten kahdeksan päivän ei-toivottu harjoitustauko vaikutti joukkueeseen?

– Oli sellainen tunne kuin tulee junan kyydissä, kun se seisahtuu keskelle metsää eikä pääse oikein mihinkään, vaikka tietää että pysäkki on lähellä. Aika turhauttava tilanne, Käcko filosofoi.

Valmennusjohto ja Öhberg muistuttivat, että pilvellä oli myös kultareunus. Kun pelejäkään ei ole ollut ovat pikkuvammoista kärsineet pelaajat päässeet kuntoutumaan. Lisäksi tilanne ei ole ollut niin epätavallinen kuin äkkiseltään näyttää.

– Yleensä tähän aikaan vuodesta on aina ollut maaottelutauko. Ainoa ero on, että harjoitteet tuona aikana eivät voineet olla jalkapalloilullisia, vaan ne oli tehtävä kotona. Ei tästä kannata liian isoa kuvaa maalata ja nyt kaikki ovat saaneet huilattua päätä ja kroppaa, Öhberg muistuttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Eihän se mikään hyväkään tilanne ollut, mutta se on nyt ollutta ja mennyttä ja koko fokus lauantaissa, Portin painottaa.

Jarolta on Kajaania vastaan sivussa ainakin Toro, joka kärsii varoitustilin täyttymisestä saamaansa pelikieltoa.

Jos edeltävä tulos ennustaisi jalkapallossa tulevaa olisi Jarolla pullat hyvin uunissa, KPV kun nuiji AC Kajaanin lauantaina 8-2.

Sitä ennen ei Kajaanille suurinumeroisia tappioita kuitenkaan ole juuri tullut ja ennen kauden alkua joukkueen ennakoitiin kamppailevan kärkisijoista. Nyt se on putoamiskurimuksessa.

– Kajaanilla on hyviä yksilöitä etenkin keskikentällä ja hyökkäyspäästä. Heidän pelaamisensa myös aika paljon pohjaa yksilötason taitoon, Käcko pohti.

Jarolla on lauantaina paljon pelissä positiivisessa mielessä, mutta kaajanilaisleirissä paineet ovat toisenlaiset. Seuran puheenjohtaja ja päärahoittajaArvo Toivainen on pitänyt pelaajilleen puhuttelun, jossa esillä olivat KPV-ottelun romahdus ja sarjatilanne.

– Rahaa on pantu joukkueeseen paljon, mutta tulosta ei tule, Toivainen jyrähti Kainuun Sanomien mukaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä