Urheilu

Jarolle derbyvoitto Vaasassa – osui kolmesti Vepsun paineen alla

Näin se homma toimii.
Näin se homma toimii. Kuva: Fredrik Aaltonen

VPS – Jaro 1–3 (0–2)

Kauden toinenkin kohtaaminen Jaron ja VPS:n välillä päättyi punapaitojen selvään voittoon.

Ottelun alku oli Jarolta lähes yhtä räväkkä kuin kesän kotipelissä. Vartissa kahden maalin etumatka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäsessä osumassa 6. minuutilla Topi Järvinen kiskaisi näyttävästi pallon yläkulmaan Toron tarkasta syötöstä.

Hetki ennen Jaron toista maalia oli VPS:n Steven Morriseyllä tasoituspaikka, mutta laukaus meni yli. Sitten 15. minuutilla Joni Remesaho käynnisti VPS:n kulmapotkusta terävän vastahyökkäyksen ja tavoitti syötöllään Markus Kronholmin, joka sijoitti tarkasti takakulmaan.

Jakson puolivälissä joutui Toro jättämään kentän ja Jim Myrevik tuli tilalle. VPS alkoi hallita tapahtumia ja Jaro joutui puolustamaan.

VPS:n kavennus oli uudelleen lähellä, mutta nyt Emil Öhberg torjui lähivedon etuyläkulmasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kakkospallot putoilivat jatkuvasti raitapaidoille ja sama jatkui toisella puoliajalla. Jaro oli pitkään puristuksissa ja tsemppi tuntui kadonneen.

VPS:n osuma oli pitkään tulollaan ja sitten 56. minuutilla Samba Sillah pääsi viimeistelemään Jaron puolustajien keskeltä. Vasta 64. minuutilla tuli Jarolle ensimmäinen laukaukseen päättynyt hyökkäys, mutta Anthony Olusanyan löysä laukaus ei vaaraa aiheuttanut.

Sitten 63:n minuutin kohdalla valmentaja Niclas Käcko otti viime pelin täsmäaseensa kentälle. Will Inalien astui areenalle. Topi Järvinen teki tilaa.

Jo parin minuutin kuluttua Joni Remesaho pelasi Inalien läpi, mutta laukaus meni niukasti ohi takatolpan. Sitten Morrisey oli toistamiseen tasoituspaikassa ja taas yli.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viimeisen kympin tienoilla lujasti töitä tehnyt kotijoukkue alkoi väsyä ja Jaro kykeni vähän hyökkäämään. Olusanya haki huippupaikan, mutta vieraiden maalivahti Rasmus Lieslahti venyi torjuntaan.

Ottelun 82. minuutilla Inalien sai toisen paikan Severi Kähkösen siirrosta ja nyt veto takakulmaan onnistui. VPS:n yritys hyytyi siihen. Jarolla oli vielä lisäajalla pari tilannetta, mutta Olusanyan ja Axel Vidjeskogin laukaukset eivät enää tulosta tuoneet.

Ottelu oli kokonaisuutena hiukan erikoinen. VPS aloitti viiden alakerralla ja silti Jaro rankaisi nopeasti kahdesti.

VPS kuitenkin alkoi hallita tapahtumia pitkät tovit. Joukkue loi tilanteita, piti Jaron puolustusta tiukilla ja olisi ansainnut enemmän. Lisäksi Jaron vakiotoppari Toni Takamäki puuttui kokoonpanosta. Oskar Sandström paikkasi.

Jaro oli tehokas. Avausjakson kolmesta paikasta kaksi upposi ja onnistuneen puolustamisen jälkeen lopussa peli paketoitiin.

Kokenut Markus Kronholm oli jälleen Jaron parhaimmistoa. Maalin lisäksi hän rauhoitti peliä ja antoi useita avaavia syöttöjä vaikeissa tilanteissa.

Anthony Olusanya oli pitkään pimennossa ja epäonninen lopun paikoissa. Severi Kähkösen ruuti on kastunut syyssateissa. Viime osumasta on jo aikaa. Onneksi joukkueessa riittää maalintekijöitä.

Yleisöä "derbyssä" oli 1906 katsojaa, joukossa runsaasti Jaro-kannattajia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä