Urheilu

Jaro maksoi kalavelat KPV:lle, kun se voitti harjoituspelin Pietarsaaressa maalein 2–0

Jaron Anthony Olusanya ja KPV:n Milos Josimov kamppailivat pallosta lauantain harjoituspelissä.
Jaron Anthony Olusanya ja KPV:n Milos Josimov kamppailivat pallosta lauantain harjoituspelissä. Kuva: Jonas Brunnström

Jaro maksoi kalavelat KPV:lle Tellushallissa kahden viikon takaisesta tappiosta Kokkolassa. Jaro osui kertaalleen molemmilla jaksoilla ja kuittasi 2–0-voiton lauantai-illan harjoitusottelussa. Voitto oli ansaittu.

Jaron valmentajaNiklas Käcko oli erityisen tyytyväinen toisen jakson esitykseen.

– KPV viihtyi omalla tutulla alustalla pari viikkoa sitten Kippari-hallissa. Nyt oli meidän vuoromme pelata omalla alustalla. Se näkyi. Saimme toisella jaksolla puolustuksen ja keskikentän välimaaston tiiviiksi, jonka kautta aloimme voittaa tärkeitä kakkospalloja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

KPV:n valmentajaJarmo Korhonen ei jäänyt tappiota murehtimaan.

– Vihreä ja musta oli tänään heikko, punainen hyvä, Korhonen kiteytti osuvasti.

Jaro pelasi kauden parhaan ottelunsa. KPV:lla sen sijaan pelinrakentelu oli luvattoman hidasta ja viimeisellä kolmanneksella keinot loppuivat. Mustalla Korhonen tarkoitti tuomarikolmikkoa, joka mm. kyseenalaisesti hylkäsi Adam Vidjeskogin tasoitusosuman.

– Jarolle isompi peli kuin meille. Meillä oli kokeiluja ja testipelaajia, eikä keskittyminen muutoinkaan ollut tapissa. Hukattiin luokaton määrä palloja ja viimeisellä kolmanneksella yritykset jäivät puolitiehen, Korhonen summasi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Avausjakso oli KPV:n hienoista hallintaa, mutta Jaro rakensi parhaat tilanteet. Puolen tunnin kohdalla Jaro iski johtomaalin komean kuvion päätteeksi. Laitapuolustaja Otto Hirvonen vapautti Joni Remesahon, jonka matalan keskityksen kärki Anthony Olusanya tuikkasi etunurkalta verkkoon.

Päätösnumerot Jaro viimeisteli reilun tunnin kohdalla. Kotijoukkueen Axel Vidjeskog haistoi velipoikansa Adamin varomattoman syötön ja laukoi pallon kylmäpäisesti ja tarkasti ohi hyvin torjuneen Joonas Myllymäen.

Loppuminuuteilla molemmille joukkueille tarjottiin loistopaikka, mutta Myllymäki torjui Axel Vidjeskogin laukauksen ja heti perään Emil Öhberg peitti erinomaisella ulostulolla Simo Roihan yrityksen.

KPV testasi topparintontilla viime kaudella Norjassa pelannutta El-Hadji Kanea. 23-vuotias senegalilainen, joka 2015 edusti SJK:ta ei pettänyt, mutta loukkasi loppuminuuteilla reitensä. Toinen kokelas, 20-vuotias ghanalainen Mohammed Aminu sai kärjessä peliaikaa vartin verran. Nuorukainen saapui vasta perjantain vastaisen yönä Kokkolaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä