Paikallisuutiset

Itsenäisyysjuhla perutaan Pietarsaaressa: Kulttuuritoimisto jättää tänä vuonna väliin myös ruotsalaisuuden päivän juhlan ja spektaakkelipäivän.

Viime vuonna spektaakkelipäivää vietettiin taiteen, sirkuksen ja sanataiteen työpajojen merkeissä.
Viime vuonna spektaakkelipäivää vietettiin taiteen, sirkuksen ja sanataiteen työpajojen merkeissä. Kuva: Arkisto/Pirkko Högkulla

Pietarsaari

Pietarsaaren kaupunki/kulttuuritoimisto on päättänyt perua perinteisiä kulttuuritapahtumia vallitsevien koronasuositusten ja tartuntatilanteen vuoksi. Tänä vuonna jätetään väliin ruotsalaisuuden päivän juhla 6.11, spektaakkelipäivän vietto 21.11 sekä itsenäisyysjuhla 6.12.

– Kunnallisena toimijana ja tapahtumien järjestäjänä katsomme, että meidän tulee kantaa vastuumme niin tartuntatilanteen kuin tartuntojen ehkäisemisen kannalta. Olemme myös seuranneet tarkasti kansallisten suurtapahtumien järjestäjien reagointia tartuntojen ehkäisemiseksi Kun ilmoitus myös Linnan juhlien peruuntumisesta saapui, päätimme että tänä vuonna emme myöskään järjestä paikallista itsenäisyysjuhlaa Pietarsaaressa, sanooRobin Käldström kulttuuritoimistosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koko perheelle suunnattua taide- ja kulttuuritapahtuma spektaakkelipäivää on puolestaan perinteisesti vietetty lasten oikeuksien päivän huomioimiseksi.

– Osa spektaakkelipäivän tapahtumista voidaan parhaimmassa tapauksessa järjestää esimerkiksi Runeberginviikon aikana helmikuussa, Käldström toteaa.

Osa suunnitelluista esityksistä on mahdollista nähdä digitaalisesti viikon 47 aikana.

KulttuurisihteeriMarja-Leena Hyytinen kuvaa raskaaksi päätöstä perua spektaakkelipäivän ohjelma. Vuosittaisen tapahtuman järjestävät kulttuuritoimisto yhdessä Wava-opiston taidekoulu Balatakon kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Spektaakkelipäivä tapaa olla tapahtumavuotemme kohokohta, iloinen päivä, joka inspiroi kaikkia osallistujia. Päätös tapahtuman perumisesta oli kuitenkin ehdottomasti oikea, koska mikään ei ole niin tärkeää kuin turvallisuus.

– Käännämme ajatuksemme ja suunnittelumme nyt seuraavan vuoden spektaakkelipäivään, josta tulee ilon juhla, jälleennäkemisen juhla kun - toivottavasti - taas voimme halata toisiamme nähdessämme iloisessa ihmisjoukossa, Hyytinen luottaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä