Paikallisuutiset

Israelin valtion kustansi osittain luotolaisen kansanedustajan Peter Östmanin matkan – "Liittyi maan itsenäisyysjuhlaan"

Luotolainen kansanedustaja Peter Östman (kd.).
Luotolainen kansanedustaja Peter Östman (kd.). Kuva: Tapio Lehtinen

Luotolainen kansanedustajaPeter Östman (kd.) teki vuonna 2018 vierailun Israeliin, jonka kustansivat Israelin parlamentti ja Suomen eduskunta. Östman myöntää matkan ja kertoo kyseessä olleen Israelin itsenäisyyden 70-vuotisjuhla.

– Muistaakseni eduskunta maksoi lentoliput ja Knesset (Israelin parlamentti) majoituksen. Tein sidonnaisuusilmoituksen matkasta, kun kulut olivat yli 400 euroa, Östman kertoo.

Östmanin matkasta kertoi ensimmäisenäYlen MOT jutussa, joka käsittelee perussuomalaisten kansanedustajien Mika Niikon ja Ville Vähämäen useita matkoja Kiinaan. Matkojen isäntänä on toiminut myös kiinalainen järjestö, jonka vaikuttamisyrityksistä Suojelupoliisi on varoittanut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

MOT kirjoittaa, että kansanedustajien osallistuminen vieraan valtion matkoille on hyvin poikkeuksellista. Samassa artikkelissa kerrotaan, että sidonnaisuusilmoituksien mukaan Östmanin ja perussuomalaiskaksikon lisäksi vain kokoomuksen Elina Lepomäki on tehnyt opintomatkan Yhdysvaltoihin, jonka maksoi maan ulkoministeriö.

Östman huomauttaa, että Lepomäki on eduskunnan Yhdysvallat-ystävyysryhmän puheenjohtaja ja Östman puolestaan eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja.

–  En osaa sanoa muiden maiden ystävyysryhmien jäsenten matkoista.

– Mutta ei tämä (Israelin parlamentin osittain kustantama) matka normaalia ollut. Olen tehnyt sinne paljon matkoja, joihin Israelin valtio ei ole osallistunut. Tämä liittyi maan itsenäisyysjuhlaan, Östman sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä