Paikallisuutiset

Iso osa keskustan sydäntä kaupan – Mäenpään konkurssipesä myy sekä Jakob Centerin liiketiloja että Irjalan korttelia, kummastakaan ei vielä ole tarjouksia

Haluaisitko omistaa runsaan 2000 neliön tontin ja tukun kohteliaasti sanottuna peruskuntoisia rakennuksia Pietarsaaren ydinkeskustassa? Rakennusten yhteenlaskettu lattiapinta-ala on yli 2000 neliömetriä.

Niin sanottu Irjalan kortteli on nimittäin paraikaa myynnissä Huutokaupat-verkkopalvelussa ja avoin näyttö kohteelle järjestetään 4. marraskuuta. Tarjouksia ei vielä ole tullut.

Eikö rustiikkinen ja yhden talon osalta suojeltukin rakennuskanta tai tontti ylipäätään kiinnosta? Eipä hätää, sillä aivan naapurissa on kaupan vasta neljä vuotta sitten valmistunut liikekiinteistö, jossa toimii kauppakeskus Jakob Center.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme tämän osalta lähestyneet alueen suuria sijoittajia, kertoo rakennuskonserni Mäenpään konkurssipesän pesänhoitajaJussi Laakkonen.

Pesänhoitajalle on tullut myös oma-aloitteisia yhteydenottoja. Konkretiaan eivät nekään ole vielä johtaneet.

– Tarjouksia ei ole saatu. Voi olla, että päädymme tämänkin kohteen osalta huutokauppaan, Laakkonen sanoo.

Kyse on nimenomaan liiketiloista eli konkurssissa olevan Hab Liikekiinteistöjen tiloista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Asunnot eivät kuulu tähän, Laakkonen tarkentaa.

Irjalan kortteli kuuluu samaan konkurssipesään. Sillä seisovien ja jo autioituneiden rakennusten ränsistyneisyys alkaa käydä yhä silmiinpistävämmäksi.

– En oikeastaan osaa tuohon kommentoida mitään, sanoo kohteen myynnistä vastaava pesänhoitajan avustajaValtteri Vuorenmaa Irjalan korttelin tolasta.

Hän myöntää samalla ymmärtävänsä, että kaupungin sydämessä sijaitsevan tontin tila kiinnostaa pietarsaarelaisia. Vuorenmaa tuntuu suhtautuvan varovaisen optimistisesti mahdollisuuteen, että kohteelle löytyisi ostaja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Näyttö tullaan järjestämään, hän muistuttaa.

Irjalan korttelissa on haasteensa, mutta jollain tapaa todellinen hinta siitä aiotaan saada.

– Ihan ilmaiseksi sitä ei olla myymässä, Vuorenmaa jatkaa sijaintiin viitaten.

Kauppakeskus Jakob Center vihittiin käyttöön vuoden 2016 lokakuussa. Mäenpää hankki samana vuonna haltuunsa myös Irjalan korttelin (eli oikeastaan korttelin länsipuolen).

Myös tuolle tontille oli määrä rakentaa liiketiloja ja asuntoja. Vuonna 2017 tuotiin julki suunnitelmat, joiden mukaan Pietarsaaren kaupungin kiinteistöosakeyhtiö Ebba tulisi hankkeeseen mukaan noin kolmenkymmenen senioriasunnon muodossa. Jakob Center II -nimellä kulkeneen projektin oli tarkoitus käynnistyä vuoden 2018 syksyllä purkutöillä.

Kaupunki muutti sittemmin suunnitelmiaan. Rakennuskonserni Mäenpää puolestaan haettiin konkurssiin tämän vuoden maaliskuussa.

Irjalan korttelin rakennuskanta - jonka nuorin edustaja on 1955 valmistunut kolmikerroksinen kivitalo - sen sijaan seisoo yhä. Ryhti taloilla on joka vuosi hieman edellistä huonompi kiitos vajoavien perustusten.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä