Paikallisuutiset

Intekin palveluyksikön valmistuminen viivästyy: Kårkulla saa käyttöönsä upouudet tilat Pohjanlahdentiellä kolme, neljä kuukautta myöhässä. Syynä urakoitsijan konkurssi sekä vaikeudet liimapuun saamisessa puualan lakon vuoksi.

Pietarsaari

Pohjanlahdentien varrelle on valmistumassa upouudet tilat Kårkullan Intek- palveluyksikön päivätoimintaa varten. Rakennuttajana ja vuokranantajana on Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy.

Paikalta on purettu vanha höyläämö. Vammaisille henkilöille työtoimintaa tarjoava Intek -palveluyksikkö saa käyttöönsä kaikkiaan 1958 neliön tilat. Uudisrakennus korvaa Jaakonkadulla pitkään sijainneet toimitilat, jotka kärsivät sisäilmaongelmista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alkuperäisen aikataulun mukaan muuttovalmista olisi ollut lokakuun viimeisenä päivänä 2020, mutta hanke viivästyy useammalla kuukaudella. Viivästyksen syynä on sekä pääurakoitsijana toimineen Mäenpää Rakennus Oy:n konkurssi että liimapuumateriaalin toimitusten myöhästyminen puualan alkuvuoden lakon vuoksi.

"Odotamme edelleen Kuntaliitolta vastausta siihen, pitääkö urakka kilpailuttaa julkisesti vai voimmeko jatkaa projektia omana hankkeena". Åsa Björkman Fastighets Ab Ebba Kiinteistö OyToimitusjohtaja

ToimitusjohtajaÅsa Björkman Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy:stä kertoo, että palveluyksikköä rakennetaan kiinteistöyhtiön omana työnä siihen asti, että katto on päällä. Rakennus suojataan sateelta ja säältä.

– Odotamme edelleen Kuntaliitolta vastausta siihen, pitääkö urakka kilpailuttaa julkisesti vai voimmeko jatkaa projektia omana hankkeena. Vastauksen saamisessa voi vielä kestää, sillä tuskinpa yksittäinen rakennushanke on prioriteettilistan kärjessä kun kunnilta tulee koronakriisin vuoksi paljon muita kysymyksiä, Björkman epäilee.

– Veikkaukseni on tässä vaiheessa, että käytännössä tulee kolmen, neljän kuukauden viivästys ja valmista on vuoden 2021 puolella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uuden palveluyksikön rakennuskustannusten kokonaissumma on 4,5 miljoonaa euroa sisältäen alv 24 %.

Kårkulla Samkommun -kuntayhtymä vuokraa tällä hetkellä myös entisen De Gamlas Hemin tiloja Myllymäellä Intek -palveluosaston työ- ja päivätoimintaa varten.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä