Paikallisuutiset

"Iloa ja naurua on riittänyt pitkistä päivistä huolimatta"

Vaasan Team Rynkeby polki Pohjanmaalta Ranskaan syöpälasten hyväksi.

VAASA/PIETARSAARI

Team Rynkeby God Morgon -hyväntekeväisyyskampanjan pyöräilijät saapuivat lauantaina päämääräänsä Pariisiin.

Porukka lähti matkaan Vaasan torilta tiistaina 26. kesäkuuta. Kuusi pyöräilijää lähti matkaan jo maanantaina 25.6. Pietarsaaresta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pariisissa pyöräilijät olivat lauantaina iltapäivällä. Pohjalaisporukka koostui 34 pyöräilijästä ja kahdeksasta huoltotiimin jäsenestä. Tiimiläiset ovat treenanneet yhdessä läpi talven.

– Meillä on ollut todella mahtava tiimi. Olemme tehneet matkan yhdessä toisia auttaen ja tsempaten. Iloa ja naurua on riittänyt pitkistä pyöräilypäivistä huolimatta. Meidän navigointitiimimme oli suunnitellut meille aivan mahtavat reitit ja olemme saaneet nauttia kauniista maisemista ajopäivien aikana, tiimin jäsen kertoo.

Myllyniemen mukaan loukkaantumisilta matkan varrella vältyttiin, koska kaikki pitivät huolta turvallisuudesta pyöräillessä.

– Helteisinä ajopäivinä muistettiin juoda tarpeeksi nestettä ja meidän mahtava huoltojoukkomme huolehti meistä pyöräilijöistä loistavasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myllyniemi korostaa sitä, että 1 629 kilometrin matka Vaasasta Pariisiin tehtiin yhdessä, joukkueena.

– Nyt on onnellinen, mutta samalla haikea mieli, sillä tänä aamuna ei enää kuulunut kello 7.30 kapteenin käskyä ”klossi kiinni”, Myllyniemi kommentoi sunnuntaina.

Matkaa Myllyniemi kuvaa sanalla mahtava.

– Olemme saaneet mahtavia muistoja ja erityisesti uusia ystävyyksiä. Tärkeintä on ollut tietenkin asia, jonka vuoksi pyöräiltiin eli pienten puolesta. Erityisesti kiitos kuuluu kaikille meidän mahtaville sponsoreille, jotka ovat lähteneet tukemaan Team Rynkeby God Morgon Vaasan toimintaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun tiimi saapui Pariisin, he pyöräilivät ensin Parc de la Villette -puistoon.

– Siellä olivat kaikki Team Rynkeby God Morgon -joukkueet Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista ja Färsaarilta. Vastassa meitä olivat perheet, läheiset ja ystävät. Sieltä pyöräilimme vielä joukkueen kanssa Eiffel-tornille ottamaan joukkuekuvan.

Tiimi pakkasi pyöränsä huoltorekkaan lauantaina.

– Illalla olimme syömässä yhdessä joukkueen ja paikalle tulleiden perheenjäsenten kanssa Boulom-ravintolassa, jonka olimme saaneet varata vain Team Rynkeby Vaasan käyttöön.

Maanantaina huoltoautot lähtevät ajamaan kohti Suomea.

– Osa lentää kotiin jo sunnuntaina, osa jää lomailemaan ja lepäämään vielä Pariisin helteisiin. Itse aion lähteä kävelylle ja katselemaan nähtävyyksiä. Ehkä kukaan ei kuitenkaan tänään pyöräile, Myllyniemi tuumaa.

Kampanjalla kerätään varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Vaasan tiimin kohteena ovat syöpäsairaat lapset. Kaikki sponsorirahat menevät lyhentämättömänä Aamu Säätiölle ja Sylva ry:lle. Hyväntekeväisyyspyöräilijät polkivat Pariisiin jo 17. kerran.

Projektissa on kaiken kaikkiaan mukana 1900 pyöräilijää ja 450 huoltohenkilöä kuuden eri maan 48 paikallisesta joukkueesta: Tanskasta 18 joukkuetta, Ruotsista 15 joukkuetta, Suomesta seitsemän joukkuetta, Norjasta kuusi joukkuetta, Färsaarilta yksi joukkue ja Islannista yksi joukkue.

Vuonna 2017 Team Rynkeby – God Morgon keräsi 8,77 miljoonaa euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Färsaarilla ja Islannissa. Tästä summasta lahjoitettiin Suomessa Sylva ry:lle 396 569 euroa ja Aamu Säätiölle 169 958 euroa.

Sinikka Välikoski

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä