Paikallisuutiset

Ilmaiset ehkäisyvälineet nuorille Pietarsaaren seudulla

Alle 25-vuotiaille Pietarsaaren seudun nuorille on luvassa maksuttomia ehkäisyvälineitä sekä -neuvontaa ensi vuoden alusta lukien.
Alle 25-vuotiaille Pietarsaaren seudun nuorille on luvassa maksuttomia ehkäisyvälineitä sekä -neuvontaa ensi vuoden alusta lukien. Kuva: Elina Polvi

Pentti Höri

Pietarsaaren seudun sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt tarjota kaikille alle 25-vuotiaille nuorille maksutonta ehkäisyä. Se käsittää tutkimuksen, neuvonnan ja sopivan ehkäisyvälineen.

Järjestely tulee voimaan 1.1.2019 lukien.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ehkäisyvälineitä jaetaan vastaanottokäyntien yhteydessä. Myös toistuvia abortteja tehneille naisille tarjotaan vastaavasti maksutonta pitkävaikutteista ehkäisyä.

Ensi vuoden talousarvioon varataan tarkoitusta varten 50 000 euroa sekä riittävät henkilöresurssit neuvontaa ja seurantaa varten.

Pietarsaaren, Pedersören, Luodon ja Uudenkaarlepyyn kuntia edustava lautakunta äänesti asiasta. Esitys hyväksyttiin äänin 11–3 kahden jäsenen äänestäessä tyhjää. Vastaan äänestivät Bernice Törnqvist, Stefan Grahn ja Ralf Lindfors. Tyhjää äänestivät Andreas Hjulfors ja Simon Holmstedt.

Nuorten maksutonta ehkäisyä olivat valtuustoaloitteissa esittäneet pietarsaarelainen Jacob Storbjörk (sdp) ja pedersöreläinen Viktor Kock (sdp).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä