Paikallisuutiset

HS: Helsingistä Kolariin junalla matkanneella marjanpoimijalla koronavirustartunta – Junamatkoilla epäillään sattuneen useita altistumisia

Onnettomuus Kemin rautatieasemalla myöhästyttää myös Ylivieskasta ja Kokkolasta Helsinkiin päin matkaavia.
Onnettomuus Kemin rautatieasemalla myöhästyttää myös Ylivieskasta ja Kokkolasta Helsinkiin päin matkaavia. Kuva: Clas-Olav Slotte

Helsingistä Kolariin junalla matkustaneen intialaisryhmän yhdellä jäsenellä on todettu koronavirustartunta, uutisoivatHelsingin Sanomat jaYle. Molempien tiedotusvälineiden haastattelemien asiantuntijan mukaan junamatkalla on tapahtunut useita altistumisia.

Kausityöntekijöiden ryhmä saapui Suomeen reilu viikko sitten perjantaina 14. elokuuta, jolloin tartunnan saanut oli viettänyt koko päivän Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Ryhmä oli jatkanut matkaansa samana perjantai-iltana junalla kohti pohjoista. Ensin he olivat matkustaneet junalla IC 185 klo 21.03 Tampereelle, mistä matka jatkui pikajunalla 269 klo 23.50 Kolariin Lappiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ryhmä on oleskellut myös Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Tartunnan saanutta ei oltu HS:n tietojen mukaan testattu lentokentällä vaan testi oli tehty seuraavana päivänä tartunnan saaneen huonovointisuuden vuoksi.

Ylen haastattelussa Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas kertoo, että Tampere-Kolari välillä seurue on matkannut istumapaikoilla ja lähellä olleet matkustajat ovat voineet altistua tartunnalle.

Samoissa junissa matkustaneita kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia oireita, jos on ollut edellä mainituissa junissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä hetkellä altistuneista on tavoitettu kuusi henkilöä ja heidät on asetettu karanteeniin. Broas toteaa HS:n haastattelussa, että tapauksen kohdalla on edellytykset isoonkin altistumiseen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä