Urheilu

HJK:n kykyjenetsijä Anthony Olusanyasta: ”Poikkeuksellinen kyky”

Anthony Olusanya (etualalla) ja Severi Kähkönen (takana oikealla) rynnivät viime kesänä usein 29Jaron tehokaksikkona.
Anthony Olusanya (etualalla) ja Severi Kähkönen (takana oikealla) rynnivät viime kesänä usein 29Jaron tehokaksikkona. Kuva: Arkisto / Fredrik Aaltonen

Tuskin oli Severi Kähkösen viime viikolla toteutuneesta AC Oulu -siirrosta Pietarsaaressa toivuttu, kun FF Jaron kannattajat saivat lisää kylmää vettä niskaan.

Maanantaina Helsingin Jalkapalloklubi tiedotti, että Kähkösen kumppanina Jaron kärjessä loistanut 20-vuotias pietarsaarelaispelaajaAnthony Olusanya siirtyy helsinkiläisten riveihin kahden vuoden sopimuksella, johon sisältyy lisäksi optiovuosi.

Olusanyan sopimus Jaron kanssa päättyi viime kauteen, joten siirtokorvausta Pietarsaareen ei herunut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hänellä on poikkeuksellinen kyky päästä maalipaikoille, ja siitä esimerkkinä 11 maalia ja useita maalisyöttöjä Ykkösessä, hehkuttaa HJK:n pelaajatarkkailijaHenri Määttä seuran verkkosivuilla.

Suomen ehdoton mahtiseura ei säästele ylistystään uuden hyökkääjähankinnan osalta.

– Olusanya on ehdottomasti tulevaisuuden pelaajia. Hän on nopea ja vahva hyökkääjä, Määttä kehuu.

– Nuorukainen tykkää osallistua pelin eri vaiheisiin, ja hän osaa reagoida pelissä tapahtuviin muutoksiin. Viimeisen vuoden aikana Anthony on kehittynyt niin fyysisesti kuin henkisesti, ja se on näkynyt suoraan myös tuloksena kentällä, Määttä jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

HJK:n mediaosasto on jo tuottanut Olusanyan saapumisesta tyylikkään videopätkän, jossa pelaaja itse antaa vain yhden, mutta ytimekkään kommentin.

– On vain yksi Klubi.

Olusanya teki päättyneen kauden Ykkösessä Jarolle yksitoista maalia ja Kähkönen kahdeksan. Kaksikon johtamat nopeat hyökkäykset siivittivät Jaron elokuussa murskavoittojen putkeen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä