Paikallisuutiset

Hiomakoneista tuli menestys: Mirka juhlii uuden Pietarsaaren tehtaan harjakaisia ja aikoo kasvattaa henkilökuntaansa reippaasti

Hiomatarvikkeita valmistava Mirka otti kymmenisen vuotta sitten tuotantoon myös hiomakoneet. Nyt yritys voi olla tyytyväinen riskinottoonsa, josta kehittyi menestystarina.

– On hieman epätavallista ja odottamatonta, että hiekkapaperivalmistaja alkaa tehdä koneita. Tästä on tullut jotain uskomattoman fantastista. Vähän yli kymmenessä vuodessa olemme päässeet ideasta hieman yli 100 miljoonan euron bisnekseen, Mirkan kehitysjohtajaMats Sundell sanoi Pietarsaaren uuden tehtaan harjakaisten alkajaisiksi perjantaina.

Mirka Power Toolsille on noussut noin 5 000 neliömetrin tehdasrakennus Pietarsaaren Luutavuoreen. Siihen sijoittuu hiomakoneiden kokoonpano sekä työnjohdon, asiakaspalvelun, myynnin ja markkinoinnin tiloja. Investoinnin arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sundell arvioi tehtaan olevan tuotantokäytössä loppuvuodesta. Alkajaisiksi siellä työskentelee noin 80 henkilöä, joista osa on Sundellin mukaan uusia.

"Lisäresurssin määrää on vaikeaa arvioida, mutta uskomme, että satoja ihmisiä tekee töitä tämän asian kanssa pikku hiljaa." Mats Sundell Kehitysjohtaja, Mirka

– Laskemme, että työntekijämäärä nousee aika nopeasti sen jälkeen. Lisäresurssin määrää on vaikeaa arvioida, mutta uskomme, että satoja ihmisiä tekee töitä tämän asian kanssa pikku hiljaa.

Mirka tiedotti loppuvuodesta, että Pietarsaaren tehtaalle olisi nykyisellä kasvuvauhdilla tulossa jopa 150 uutta työpaikkaa lähivuosina.

– Olemme aika nopean kasvun vaiheessa. Tulossa on myös uusia, isoja tuotelanseerauksia. Aina, kun kasvatetaan tuotantokapasiteettia, asiat eivät tapahdu yön yli vaan niihin menee aikaa. Väittäisin, että tuollaisiin lukuihin päästään parin vuoden sisällä, Mats Sundell sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luutavuoressa Mirkalla on vajaan viiden hehtaarin tontti, jonka rakennusoikeudesta on nyt käytetty noin viidennes.

– Pietarsaaressa meillä on hyvin tilaa. On mahdollista, että tälle alueelle tulee myös lisäinvestointeja.

Mats Sundell toteaa myös, että Mirka operoi hyvin perinteikkäässä ja hienossa, vanhassa teollisuusmiljöössä.

– Meille oli erittäin tärkeää, että uusi rakennus sopii tälle alueelle. Iso kiitos arkkitehdille, että olemme nyt saaneet jotain, mikä nostaa tätä aluetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tummalla tiilellä ulkovuoratun tehtaan on suunnitellut arkkitehti Ann-Charlott Hästö. Pääurakoitsijana toimii B.I. Klemets.

Sundell nostaa esille myös energiayritys Advenin roolin hankkeessa. Pietarsaaren uuden tehtaan energiankulutuksesta 98 prosenttia katetaan uusiutuvista lähteistä. Hiilidioksidipäästöjen vähenemä on noin 900 tonnia vuodessa.

– Vihreä siirtymä on meille erittäin tärkeää. Koko strategiamme lähtee siitä, että haluamme olla paitsi innovaatiojohtaja, myös kestävä toimija markkinoilla, Sundell sanoo.

Pietarsaaren tehtaalla käytetään hybridienergiaratkaisuja, joista keskeisin on maalämmön hyödyntäminen. Alueelle on porattu 115 geoenergiakaivoa, jotka ulottuvat 340 metrin syvyyteen.

Lisäksi käyttöön tulevat vesi-ilmalämpöpumput, aurinkopaneelit ja kaukolämpö kylmimpiä aikoja varten.

Kesän aikana lämpöä myös kerätään geoenergiakenttään, ja sitä käytetään talvella lämmitykseen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä