Paikallisuutiset

Hilla Groupin julkaisema Kalajokiseutu palkittiin Suomen parhaana paikallislehtenä Suurten Lehtipäivien gaalassa

Hilla Groupin toinen julkaisu Perhonjokilaakso palkittiin kerran viikossa ilmestyvien paikallislehtien sarjassa neljäntenä. Hilla Group kahmi palkintoja myös yksittäisillä jutuillaan.

Kalajokiseudun toimittaja Sari Passoja-Verronen ja päätoimittaja Annika Tiitto juhlivat voittoa Suurilla Lehtipäivillä Helsingissä. Kuva: Sanna Uusivirta

Palkintogaalasta Helsingistä tavoitettu päätoimittaja Annika Tiitto on onnellinen Kalajokiseudun saamasta tunnustuksesta.

– Menestyminen kilpailussa osoittaa, että olemme onnistuneet kokonaisvaltaisesti, sillä tuomaristo arvioi muun muassa lehden journalistista laatua, visuaalisuutta ja vuorovaikutusta, digiä unohtamatta.

Tiiton mukaan tänä vuonna voitto tuntuu erityisen mahtavalta, sillä hän oli itse mukana tuomaroimassa kilpailun toista sarjaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kalajokiseudun etusivu. Kuva: Annika Tiitto

– Näin kuinka perusteellinen ja huolellinen arviointiprosessi on: suurennuslasin alle otettiin laajoja kokonaisuuksia, mutta myös pieniä yksityiskohtia. Kaikki kilpailussa menestyneet lehdet voivat olla tyytyväisiä omaan työhönsä.

Tiitto kiittää menestyksestä paitsi kaikkia Kalajokiseudun lukijoita myös työkavereitaan Saria ja Joonasta.

– Maaliskuussa teimme Hilla Groupissa ison digiuudistuksen, joka vaati meiltä ja muilta konsernimme työntekijöiltä paljon. Se kuitenkin kannatti, sillä nyt digipalvelumme toimii entistä paremmin. Konserni takaa paikallislehdelle hyvän selkänojan, johon voi tarvittaessa tukeutua.

Perhonjokilaakson etusivu 11. toukokuuta. Kuva: Sanni Aho

Vuoden paikallismedia 2023 -kilpailuun osallistui yhteensä 75 julkaisua, joista finaaliin kolmeen eri sarjaan valittiin yhteensä 15 paikallislehteä. Lehdet oli jaoteltu eri sarjoihin ilmestymispäivien määrän ja toimituksen koon perusteella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vuoden paikallismedia -kilpailu tuo esiin sen, miten kattava ja omalle alueelleen omistautunut paikallislehdistö Suomessa on. Paikallismedioilla on merkittävä rooli niin omissa yhteisöissään kuin paikallisdemokratian toteutumisessa, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen sanoo.

Kalajokiseutu ja Perhonjokilaakso ottivat mittaa muista samankokoisista paikallislehdistä sarjassa, jossa kilpailivat kerran viikossa painettuna ilmestyvät lehdet ja joiden toimituksellinen henkilöstö on enintään kaksi henkilöä.

Kalajokiseutu ilmestyy Pohjois-Pohjanmaalla Kalajoella ja Perhonjokilaakso Keski-Pohjanmaalla Vetelissä, Kaustisella, Ullavassa, Halsualla ja Perhossa.

Suurilla Lehtipäivillä palkittiin myös kaupunkilehtien parhaimmisto ja Hilla Groupin Koti-Kajaani palkittiin tämän sarja kolmantena.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hilla Groupin julkaisujen yksittäiset jututkin nousivat näkyvästi kärkisijoille, kun paikallis- ja kaupunkimedioiden erilaisille juttutyypeille jaettiin tunnustuksia.

Vuoden paikallislehtijuttu -kilpailun kakkossarjan voitti Anssi Tapio Luoteis-Lapissa julkaistulla jutullaan Isä lähti yli 90 vuotta sitten.

– Hienosti kerrotussa tarinassa liikutaan halki vuosikymmenten, ja yhden perheen tarina kietoutuu Suomen ja sen suuren naapurin historiaan, palkintoraati perusteli kärkisijaa.

Vuoden kaupunkilehtijuttuna palkittiin Koti-Kajaanissa julkaistu juttu s. 25.11.2004, k. 15.9.2022 (teksti Tiina Suutari, kuva Miika Manninen). Palkintoraati kehuu erityisesti jutun ulkoasua – valokuvaa ja sen ronskia käyttöä.

– Juttu palauttaa uskon siihen, että lehtien toimituksissa vielä läppä lentää ja toisinaan löytyy myös rohkeutta painaa se tabloidiksi.

Sarjan toisen palkinnon sai Pietarsaaren Sanomien Kristian Sundqvist ”ihka aidolla lukujutullaan” Tupakkaenkeli saa viimein kunnianosoituksensa ja oikealle paikalle, jossa kokonaisen kaupungin historiaa käydään taitavasti ja persoonallisesti läpi yhden hyvin erityisen linssin kautta.

Hilla Group julkaisee lukuisten paikallis-, kaupunki ja matkailulehtien lisäksi kahta maakuntalehteä, Keskipohjanmaata ja Kainuun Sanomia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä