Paikallisuutiset

Hilla Groupin aika alkoi – KPK Yhtiöiden ylimääräinen yhtiökokous päätti yksimielisesti muuttaa yhtiön nimen: Katso videolta toimitusjohtaja Mikko Luoman haastattelu

Kuuluisat historian lehdet havisivat keskiviikkona aamupäivällä Kokkolan Tullipakkahuoneella. KPK Yhtiöt Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous teki odotetun päätöksen ja muutti yhtiön nimen hallituksen esityksen mukaisesti Hilla Group Oyj:ksi.

Yli vuosisata sitten – neljäntenä joulukuuta 1917 – perustettu yhtiö kantoi aina vuoteen 2019 saakka nimeä Keski-Pohjanmaan Kirjapaino. Kirjainyhdistelmä KPK viittasi alkuperäiseen nimeen, mutta alkuvuodesta yrityskaupan myötä oleellisesti laajennut yhtiö sai nyt ylimääräisen yhtiökokouksen kasteessa täysin uuden nimen.

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhtiön suurimpiin yksittäisiin omistajiin kuuluva veteliläinenJukka Tunkkari, 80, on ollut Keskipohjanmaa-lehden ja myös koko yhtiön mies käytännössä koko ikänsä. Hallituksen puheenjohtajana hän toimi vuodesta 1993 vuoteen 2010. Keskipohjanmaa-säätiön puheenjohtajana Tunkkari toimi kolme vuosikymmentä, viime kevääseen saakka.

Tunkkarille uusi nimi sopii vallan hyvin. Alkuperäisessä nimessä esiintyvä kirjapaino-sana saattoi Tunkkarin mukaan herättää nuoremmissa sukupolvissa ja maakuntaan muuttaneissa hämmennystä. Varttuneempi väki kyllä tiesi ja tiedosti mihin yritykseen viitataan.

Yhtä kaikki KPK Yhtiöt -nimeä Tunkkari pitää "helppona välivaiheena" (viitatessaan yhtiön alkuperäiseen nimeen). Konsernin laajentumisen myötä oli aika ottaa seuraava askel.

– Minusta nimenmuutos oli paikallaan. Aika näyttää miltä tuo maistuu. Minulla ei kuitenkaan ole uudesta nimestä kielteistä käsitystä ollenkaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä hetkellä Hilla siis maistuu hyvältä?

– Kyllä. Aika varmaan kypsyttää ja parantaakin makua, Tunkkari naurahtaa.

Hilla Groupin toimitusjohtajana runsaat puolitoista vuotta toiminutMikko Luoma on uuden nimen isä. Se tuli mieleen, kun KPK Yhtiöt valmisteli hänen johdollaan sen historian yhtä suurimmista strategisista siirroista.

– Mietin luonnonläheistä tapaa nimetä laajentumishanke. Katselin maakuntakukkia, eivätkä niiden nimet oikein ruvenneet ”maistumaan”. Sitten mieleen tuli lintti kuten Lestijokilaakson kielellä sanotaan. Hilla, lakka tai lintti leimaavat meidän aluettamme. Pikkuisen harvinaiseen herkkuun liittyy juurevuus ja mehukkuus, jotka haluaisin tunnistaa meidän yrityksemme toiminnasta. Hilla on kasvi, joka on kiinni maaperässä sekä marja. Tästäpä lähti hilla-nimi juurevana ja mehukkaana terminä, Luoma kertoi viime viikolla (5.10.) julkaistussa uutisessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

KPK Yhtiöt osti Suomalaisen Lehtipainon osake-enemmistön vuoden alussa, mikä merkitsi laajenemista myös maantieteellisesti Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan lisäksi Kainuuseen ja Lappiin. Yhtiö julkaisee lähes kolmeakymmentä lehteä, muun muassa maakuntalehtiä Kainuun Sanomat ja Keskipohjanmaa.

Toimitusjohtaja Mikko Luoma (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Vesa Kaunisto ovat nyt Hilla Group Oyj:n miehiä.
Toimitusjohtaja Mikko Luoma (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Vesa Kaunisto ovat nyt Hilla Group Oyj:n miehiä. Kuva: Clas-Olav Slotte

Hilla Groupin hallituksen puheenjohtajaVesa Kaunisto on tyytyväinen uuteen nimeen, joka korostaa laajentuneen konsernin yhtenäisyyttä.

– Nimenmuutos liittyy osaltaan yhtiön laajentumiseen uusille alueille. Hallitus näki vahvasti tämän asian sillä tavalla, että Hilla Group -nimi korostaa uuden konsernin yhtenäisyyttä. Halusimme nimen, joka on erottuvampi kuin kirjainyhdistelmä. Hilla myös nähdään positiivisena nimenä yritykselle, Kaunisto sanoo.

Pitikö hallituksessa "makustella" uutta marjaisaa nimeä?

– Kyllä me sitä useamman kuukauden ajan pohdimme. Ei se mikään hetkellinen päätös ollut. Koko ajan uusi nimi alkoi maistua paremmalta, Kaunisto naurahtaa.

Yhtiökokouksen jälkeen virallinen rekisteröinti aloitetaan välittömästi. Nimi tulee näkyvästi käyttöön ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lue lisää:

KPK Yhtiöiden nimi muuttumassa – Ylimääräinen yhtiökokous ensi viikolla: ”Hilla Group on nimenä juureva ja mehukas, kuvaa aluetta ja tavoitteita”

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä