Paikallisuutiset

Hiirenloukku laukesi aplodien saattelemana

Pietarsaaren Näyttämön on aika purkaa lavasteet.

Hiirenloukun näyttelijät 29voivat nyt unohtaa 29vuorosanansa. Viimeinen 29esitys nähtiin lauantaina.
Hiirenloukun näyttelijät 29voivat nyt unohtaa 29vuorosanansa. Viimeinen 29esitys nähtiin lauantaina. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaari

Hiirenloukun viimeinen esitys oli lauantaina ja Pietarsaaren Näyttämöllä todettiin, että näytelmän kävi katsomassa yli 900 henkilöä. Parissa esityksessä katsojia oli yli 160 eli sen verran kuin Palokunnantalon saliin nykyisellään mahtuu.

1990-luvun puolivälissä Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen veti yli 2000 katsojaa, mutta esityksiä oli kaksi kertaa enemmän kuin Hiirenloukulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

PuheenjohtajaSauli Isokoski pohtii yleisömenestyksen syitä.

– Sosiaalisella medialla on tietysti oma tehonsa, jonkin verran katsojia tuli muilta paikkakunnilta... saimme myös pidettyä näytelmän tason hyvänä ja sana kiersi kaupungilla. Ilahduttavasti saimme saliin myös ruotsinkielistä yleisöä merkittävässä määrin.

Pietarsaaren Näyttämön seuraavasta hankkeesta ei ole vielä varmaa tietoa.

– Pitää neuvotella Teater Jacobin kanssa, mehän käytämme Palokunnantalon salia vuorotellen. Minulla on mielikuva, että heiltä olisi tulossa jotain myöhemmin tänä talvena. Jos Jacobille sopii, voisimme alkaa harjoitella ensi syksynä ja pitää ensi illan loppuvuodesta, mutta heillä taitaa olla syysvuoro.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kesäteatteriesitys on teoriassa yksi mahdollisuus.

– Yhtenä pulmana on esitystila, Sikurimuseotahan ei voi nyt käyttää. Osa näyttelijöistä on ilmoittanut, ettei halua sitoutua koko kesäksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä