Paikallisuutiset

Herrmansilla miljoonaluokan investointi automaattivarastoon: - Robotit kuljettavat komponentit kokoamisasemille

Pirkko Högkulla

Herrmans Oy käynnistää sarjan mittavia investointeja, joiden yhteissumma on 3 miljoonaa euroa. Yritys laajentaa nykyisiä 15 000 neliön tuotantotiloja 600 neliöllä, nostaa varastokapasiteettia sekä automatisoi komponenttien käsittelyn AutoStore -järjestelmällä, joka on laatuaan ensimmäinen koko Suomessa. Investointi valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2020 alkupuoliskolla; laajennusosan rakennustyöt aloitetaan syksyllä, automaattivaraston ensi keväänä.

Yhtiön liiketoimintayksikkö Nordic Lights on viime vuosina lanseerannut useita uusia led-valoja, muun muassa työmaakoneiden ajovalon sekä useita muita työvaloja. Uusien tuotteiden ja asiakasyhteistyön ansiosta yritys on kasvanut alkuperäisten laitevalmistajien parissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nordic Lights on saavuttanut hyvän aseman kansainvälisillä markkinoilla käynnissä olevassa teknologiasiirtymässä halogeeneista led-valoihin työmaakoneiden valaistusratkaisuissa. Yrityksen pääperiaatteena on, että ainoastaan komponentteja varastoidaan, ei valmiita tuotteita. Näin luodaan edellytykset nopealle kokoonpanoprosessille.

– Nyt investoimme robotisoituun, datavetoiseen ja joustavaan ratkaisuun optimoidaksemme entisestään tuotteiden asennusprosessin, kuvaa tuotantojohtaja Tomas Skott.

Uuden järjestelmän avulla saadaan suoritettua miljoona keräilyriviä vuodessa.

– Goods-to-person -komponenttien käsittely toimii sujuvasti ja tehokkaasti. Robotit kuljettavat komponentit ergonomisesti muotoilluille työskentely- ja kokoamisasemille, mikä tekee työstä myös turvallisempaa henkilökunnalle, Skott kuvaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kyseinen AutoStore -järjestelmä on ensimmäinen koko Suomessa, koska sillä käsitellään pienkomponentteja ja laatikoita eikä esimerkiksi eurolavoja.

Toimitusjohtaja Tom Nordström kuvaa innolla odottavansa tulevien vuosien kehityssuuntaa.

– Vähintään tämä kolme miljoonaa pitää vuositasolla investoida, että pysymme ajan tasalla. Olen ylpeä henkilökunnastamme, joka on työskennellyt kovasti menestyksen eteen.

Laajenemisen alla suunnitelmissa on palkata lisää henkilökuntaa, jolla on kärkiosaamista automaation ja robotiikan parissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 1959 perustettu Herrmans Oy on Euroopan johtavia yrityksiä pyöränosien muotoilussa ja valmistuksessa. Työvaloja yritys valmistaa Nordic Lights -tuotemerkin alla. Tuotantoa on Suomessa ja Kiinassa, työntekijöitä yhteensä 285. Liikevaihto oli vuonna 2017 noin 52 miljoonaa euroa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä