Paikallisuutiset

Herrfors haluaa ostaa Ylivieskan lentokentän: ”Aurinkovoimaa varmasti tutkimme”

Reittiliikennettä Ylivieskan lentokentällä ei ole, mutta harrastajailmailijat käyttävät sitä. Kuva: Arkisto / Juhani Rintakumpu

Pietarsaarelainen energiayhtiö Herrfors on jättänyt ostotarjouksen Ylivieskassa sijaitsevasta lentokentästä. Maanantaina Ylivieskan kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen puoltaa kentän myyntiä Herrforsille. Asian ratkaisee lopulta Ylivieskan kaupunginvaltuusto.

Kaupunginvaltuusto päätti maaliskuun kokouksessaan asettaa lentokentän julkiseen myyntiin rakennuksineen ja liittymineen. Lähtöhinnaksi kaupunki asetti 300 000 euroa ja tarjousaika päättyi toukokuun viimeisenä päivänä.

Lopulta kaupunki sai kentästä yhden tarjouksen. Sen jätti viimeisenä mahdollisena päivänä energiayhtiö Oy Herrfors Ab ja tarjoushinta on 310 000 euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mitä suunnitelmia sitten Herrforsilla on lentokentän suhteen? Tuotantojohtaja Andreas Rasmus näkee alueessa potentiaalia tulevaisuudessa.

– Tässä vaiheessa meillä ei ole vielä konkreettisia suunnitelmia. Lähinnä tarvitsemme voimalaitokselle puuterminaalia, ja olemme etsineet sille asvaltoitua paikkaa, Rasmus kertoo.

Ylivieskassa on käyty keskustelua myös siitä, aikooko Herrfors mahdollisesti sijoittaa laajalle kenttäalueelle aurinkovoimapuiston.

– Aurinkovoima on yksi asia, jota varmasti lähdemme tutkimaan. Siinähän on sähköasemakin lähellä, Andreas Rasmus arvioi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kysymys lentotoiminnan jatkumisesta paikalla on avoin. Rasmus huomauttaa, että Herrfors on energiayhtiö, jolla ei ole tarvetta harjoittaa lentokenttätoimintaa.

– Lentoharrastajien kanssa voimme toki keskustella jatkosta. Paljon riippuu siitä, mitä keksimme ja mitä sinne aikanaan tulee sekä siitä, paljonko tilaa se vaatii.

Kaupan kohteena olevan lentopaikan pinta-ala yhteensä on yli 82 hehtaaria.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä