Paikallisuutiset

Henriksson: Lamppu loistaa jatkossakin Brysselissä

Anna-Maja Henriksson kuvattuna keväällä Robert’s Coffeessa Pietarsaaressa. Kuva: Timo Varila

Suomen ruotsalainen kansanpuolue (rkp) onnistui säilyttämään paikkansa Euroopan parlamentissa. Puolueen väistyvä puheenjohtaja ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson valittiin yli 50 000 henkilökohtaisella äänellä, ja hän ottaa nyt paikkansa Euroopan parlamentissa.

– Olen uskomattoman iloinen ja kiitollinen vaalituloksesta ja haluan kiittää kaikkia, jotka äänestivät rkp:tä näissä vaaleissa. Lamppu loistaa jatkossakin rkp:n toimistossa Brysselissä ja Strasbourgissa ja rkp:n ääni kuuluu jatkossakin Brysselissä, pietarsaarelainen Henriksson sanoo.

– Tämä on suuri voitto. Kaikki rkp:n 20 lahjakasta ehdokasta ovat osallisia vaalimenestykseen. Yhdessä olemme tehneet tämän mahdolliseksi. Olemme olleet kaduilla ja toreilla, puhuneet äänestäjien kanssa ja kuunnelleet heidän ajatuksiaan. Tämä antaa meille hyvän pohjan tulevaisuutta varten.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henrikssonin seuraaja puolueen puheenjohtajana valitaan ensi sunnuntaina puoluekokouksessa Helsingissä. Ehdolla ovat eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson sekä kansanedustaja Henrik Wickström. Adlercreutzia pidetään ennakkosuosikkina.

Uudesta puheenjohtajasta tullee opetusministeri väistyvän Henrikssonin tilalle. Eduskuntaan hänen tilalleen nousee varasijalta mustasaarelainen Christoffer Ingo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä