Paikallisuutiset

Hengitysliitto lahjoitti hengityksen apuvälineitä Pietarsaareen keuhkopolille

Hengitysliitto on yhdessä Pietarsaarenseudun Hengitysyhdistyksen kanssa lahjoittanut Pohjanmaan hyvinvointialueelle hengityksen apuvälineitä, joita voidaan käyttää muun muassa hengityssairaiden hoidossa ja kuntoutuksessa.

Hengitysliitto lahjoitti Pohjanmaan hyvinvointialueelle eFlow rapid -lääkesumuttimia ja kannettavia matkahappirikastimia. Kannettavilla sumuttimilla annostellaan sisäänhengitettäviä nestemäisiä lääkkeitä. Kannettavia matkahappirikastimia käytetään korjaamaan elimistön hapenpuutetta lyhytaikaisesti esimerkiksi kauppa- tai lääkärikäynnillä.

– Olemme todella iloisia ja kiitollisia, että saamme kauan kaivatut matkahappirikastimet ja -nebulisaattorit Hengitysliiton lahjoituksena, ylilääkäri Maija Räsänen Pietarsaaren yksikön keuhkopoliklinikalta toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Näiden laitteiden avulla nekin vaikeasti keuhkosairaat potilaamme, jotka eivät tavallisesti liiku kotoa, voivat päästä kokemaan asioita kodin ulkopuolella. Matkahappirikastimella he voivat myös kokeilla, olisiko liikuntahappi heille sopiva apu liikkumiseen ja asiointiin, hän jatkaa.

Laitteet on hankittu lahjoituksista, keräyksistä ja arpajaisista saaduilla varoilla. Varat mahdollistavat myös Hengitysliiton laajan tiedon tuottamisen, vertaistoiminnan ja monipuolisen järjestötyön.

Hengitysliitto on sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaiden hyvää elämää. 

Yleisimpiä hengityssairauksia ovat astma, keuhkoahtaumatauti ja uniapnea. Liiton noin 70 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana lähes 19 000 hengityssairasta, heidän läheistään sekä hengitysterveydestä kiinnostuneita.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä