Helppo lainojen kilpailutus netissä

Toisinaan elämässä tulee eteen tilanteita, joissa jostain pitäisi saada nopeasti hieman ylimääräistä rahaa.

Ehkä elämäntilanteesi muuttuu, joten auto pitää päivittää vastaamaan paremmin nykyisiä tarpeita. Kotona ilmenee remonttitarve tai joudut maksamaan yllättäviä terveyskuluja. Tietokone menee rikki ja uusi pitäisi saada pian. Mitä tahansa voi tapahtua, eikä kaikkeen pysty aina varautumaan etukäteen. Näissä tilanteissa avuksi voi ottaa vakuudettoman lainan.

Lainan ottamisessa ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta se kannattaa tehdä fiksusti. Lainojen kilpailutus on yksi parhaista keinoista säästää rahaa. Nykyään kilpailutus on helppoa, nopeaa ja sujuvaa, sillä sen voi hoitaa vaivattomasti netissä. Kilpailuttaminen on yksinkertainen tapa, jolla voi löytää edullisen lainan, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseen ja omiin tarpeisiin.

Sekä pienten että isojen lainojen kilpailuttaminen kannattaa, koska sillä tavalla voit löytää parhaan mahdollisen lainan. Voit löytää edullisen luoton, jolloin kokonaiskustannukset pysyvät kurissa. Pienikin ero koroissa voi tarkoittaa paljon lisää maksettavaa sinulle. Siksi on järkevää etsiä mahdollisimman matalakorkoinen laina, jotta voit säästää paljon rahaa.

Mitä lainojen kilpailutus tarkoittaa?

Kilpailutus tarkoittaa lyhyesti sanottuna sitä, että vertailet lainojen hintoja. Kilpailuttaminenhan on useimmille tuttu juttu muista yhteyksistä. Harva esimerkiksi tekee sähkösopimuksen tai ottaa puhelinliittymän vertailematta hintoja ensin. Samalla tavalla myös lainojen hintoja kannattaa vertailla. Kilpailuttamalla voi säästää merkittäviä summia rahaa, jopa satoja tai tuhansia euroja.

Käytännössä lainan kilpailuttaminen tehdään niin, että pyydät lainatarjouksen useilta eri lainantarjoajilta ja vertailet niitä toisiinsa. Näin voit löytää edullisen ja tarpeitasi vastaavan vaihtoehdon. Kilpailuttaminen vie vain pienen hetken, joten voit saada pienellä vaivalla paljon säästöjä.

Lainan kilpailuttaminen onnistuu kätevästi netissä. Kun täytät hakemuksen Nordic Bankin nettisivuilla, voit saada jopa kymmeniä tarjouksia eri paikoista. Palvelussa voit kilpailuttaa erilaiset vakuudettomat lainat, kuten kulutusluotot, joustoluotot, remonttilainat ja lomalainat jopa 70 000 euroon asti.

Kiinnitä huomiota laintarjouksien vertailussa erityisesti ainakin todelliseen vuosikorkoon, laina-aikaan ja kuukausierään sekä muihin ehtoihin. Todellinen vuosikorko on erittäin tärkeä luku, sillä se sisältää sekä koron että kulut, joten se antaa kuvan lainan kokonaiskuluista vuositasolla. Mitä matalampi todellinen vuosikorko on, sitä halvemmaksi laina yleensä tulee. Ota selvää myös muista ehdoista. Esimerkiksi lyhennysvapaan mahdollisuus on ehkä hyvä olla olemassa, jotta saat tarvittaessa irrotettua rahaa lainan lyhentämisestä muihin, kiireellisempiin tarkoituksiin.

Todellisen vuosikoron lisäksi kannattaa myös varmistaa, että laina-aika ja lainanmäärä ovat tarpeisiisi sopivat. Ota huomioon, että laina-aika vaikuttaa suuresti kokonaiskustannuksiin. Pieni kuukausierä on kiva, mutta se kasvattaa kokonaiskustannuksia, koska korkoa kertyy pitemmältä ajalta. Suuri kuukausierä taas kasvattaa riskejä, sillä sinulle jää pakollisten menojen jälkeen vähemmän rahaa jäljelle, jolloin yllätykset saattavat aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia. Valitse siis budjettiisi sopiva maksuaika.

Voit säästää paljon rahaa kilpailuttamalla

Kilpailuttaminen on loistava keino säästää rahaa. Kun vertailet lainoja, voit löytää huomattavasti paremman tarjouksen kuin jos hakisit lainaa suoraan vain yhdeltä lainantarjoajalta. Jos otat lainan heti ensimmäiseltä mieleen tulevalta taholta ja jätät kilpailuttamisen tekemättä, saatat päätyä maksamaan tarpeettoman korkeaa hintaa lainasta. Siksi kannattaa käyttää hetki lainojen vertailuun. Se on helppoa eikä vie kauan aikaasi.

Eri lainantarjoajat tarjoavat erilaisia korkoja lainoille ja myös kulut vaihtelevat paljon. Kilpailuttamalla voit löytää edullisimman lainan, jonka korot ja kulut ovat matalammat kuin muissa tarjouksissa. Näin voit säästää merkittäviä summia rahaa, koska kokonaiskustannukset pysyvät maltillisina. Kilpailuttamalla pääset tutustumaan myös lainojen ehtoihin. Voit siis löytää juuri omaan tilanteeseesi sopivan lainan.

Lainalaskuria kannattaa käyttää apuna, kun harkitset lainan ottamista ja pohdit, mikä olisi sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika. Laskurilla voit arvioida lainan kokonaiskustannuksia ja kuukausierää. Lainan korkolaskuriin syötetään lainan tiedot, kuten lainan määrä ja laina-aika. Saat heti laskelman, josta löytyy tiedot esimerkiksi kuukausierän koosta, todellisesta vuosikorosta, maksuerien määrästä ja monesta muusta tärkeästä asiasta.

Mistä saa lainaa nopeasti?

Saat lainaa nopeasti netistä lainavertailun kautta. Moni netissä toimiva pankki ja rahoitusyhtiö myöntää nopeita vakuudettomia lainoja. Lainahakemus täytetään netissä eikä vakuuksia tarvita, minkä vuoksi lainapäätös voidaan tehdä todella nopeasti. Aikaa ei tarvitse käyttää lainaneuvotteluihin eikä vakuuksien tarkisteluun, joten voit saada rahat tilillesi parhaassa tapauksessa jo samana päivänä.

Täytä lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla, niin tavoitat tuolla yhdellä ilmaisella hakemuksella jopa yli 30 lainantarjoajaa. Voit hakea Nordic Bankin kautta pikalainoja, joustoluottoja, lomalainoja, autolainoja, remonttilainoja ja monia, monia muita vakuudettomia lainoja jopa 70 000 euroon asti.

Rahojen käyttökohdetta ei määrätä eikä siitä tarvitse tehdä tarkkaa selvitystä. Näin ollen voit käyttää rahat mihin itse haluat. Voit myös hakea samassa hakemuksessa rahaa useampaa eri hankintaa tai projektia varten. Jos esimerkiksi tarvitset uuden puhelimen ja autoon uuden kesärenkaat, ei sinun tarvitse hakea erillistä lainaa näitä molempia varten, vaan voit hoitaa molemmat hankinnat yhdellä lainalla. Tälläkin tavalla voit säästää rahaa, sillä yksi isompi laina on yleensä halvempi kuin monta pientä yhteensä.

Lainahakemuksen voi täyttää nettisivuillamme milloin tahansa. Se ei sido eikä velvoita mihinkään, joten voit huoletta kokeilla, millä hinnalla saat lainaa tällä hetkellä. Lainaa voi hakea joko yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.